Arsenoviča in Bržana so »izvolili« levosučni mediji

Priznam, da sem oguljeno politično frazo »volilci imajo vedno prav«, na začetku moje politične kariere, kdaj pa kdaj izrekel tudi sam. Z leti pa postajamo izkušenejši in modrejši, kar velja tudi zame, zato proti koncu svoje politične kariere, te oguljene politične fraze nikoli več nisem izrekal.

Stvar je dejansko obratna. Zavedam se, da bom zaradi naslednjih stavkov tarča kritik, toda tega sem že navajen. Že v naprej pa v celoti zavračam kakršnokoli kritiko, da sem žaljiv do volilcev. Tega namena niti slučajno nimam. Želim pa jasno pokazati na to, kako lahko posamezni vplivni posamezniki ali lobiji vplivajo na volitve, točneje na odločanje volilcev. Njihova moč je lahko tako velika, da lahko zlasti z medijskim bombardiranjem volilcev, dosežejo njihovo popolno poneumljanje in posledično oni izvolijo točno določenega kandidata, ki ga seveda določijo vplivni posamezniki ali lobiji.

Tipičen primer take situacije so letošnje lokalne volitve v Mariboru. Levo politično okolje, je tudi z nasilnimi demonstracijami leta 2012, doseglo krivičen odhod Franca Kanglerja s položaja zakonito izvoljenega župana. Seveda z znatno podporo levosučnega političnega trobila Večer. Ti isti krogi so si izbrali nesposobnega Andreja Fištravca, za katerega je do takrat slišalo le malo ljudi. Z znatno podporo levosučnega političnega trobila Večer so z bombardiranjem volilcev, lahko rečemo tudi s poneumljanjem volilcev dosegli svoje, njihov kandidat je bil izvoljen. No leta 2018 so se ti isti krogi, tokrat z lastnikoma Večera Sašom Todorovičem in Urošem Haklom, ter seveda ponižnim izvajalcem ukazov lastnikov Večera v podobi odgovornega urednika Matije Stepišnika, da o »fizikalcih« novinarjih niti ne govorim, odločili da Andreja Fištravca pošljejo tja komor sodi, to je na smetišče politične zgodovine. Toda, ti isti posamezniki, niso bili pripravljeni popraviti z lune vidne krivice, ki so jo leta 2012 pri levosučnem političnem trobilu Večer naredili Francu Kanglerju. Niti slučajno, odločili so se za še en medijski umor kandidata za župana Maribora Franca Kanglerja. Zato pa so ti isti krogi našli Sašo Arsenoviča, prosulega in menda zadolženega in menda pretepaškega podjetnika, za katerega večina Mariborčanov, do letošnjih lokalnih volitev še nikoli niti slišala ni. Toda z intenzivnim bombardiranjem, bolje rečeno poneumljanjem volilcev so iz popolnega neznanca naredili novega župana Maribora. In ko bo Saša Arsenovič odslužil svoje, ga bodo ti isti krogi lahko tako kot Andreja Fištravca, poslali na smetišče zgodovine. Kako strašljivo za demokracijo. Pa tudi podobno, da ne rečem enako, kot v socializmu. Takrat so posameznega kandidata izbrali v lokalni partijski celici, danes pa kar v lokalnem levosučnem političnem trobilu Večer.

V Kopru pa ni bilo nič drugače. Tam stvari še niso čisto dokončne a kaže, da bo župan Aleš Bržan. Če so Arsenoviča »izvolili«, Franca Kanglerja pa medijsko umorili, kar na levosučnem političnem trobilu Večer, je bil Boris Popovič precej trši oreh. Njegovih medijskih “morilcev” je bilo veliko več, ne le lokalnih ampak tudi tistih na državni ravni. Pa da ne bo pomote, prav nikakršen zagovornik Borisa Popoviča nisem. Vem pa tri stvari vezane naj. Prva je ta, da je Koper danes povsem drugačen, kot je bil pred njim. Druga je ta, da naj bi na precej »kavbojski« način, podoben Jankoviču, vodil MO Koper. Tretja pa je ta, da so levosučna politična trobila vseskozi forsirala Aleša Bržana, Borisa Popoviča pa so vseskozi medijsko »ubijala«. S tovrstni početjem pa so posledično določila kdo bo župan Kopra. Toda je to demokracija? Ne ni. So levosučna politična trobila tista, ki lahko tako usodno vplivajo na volitve? Odgovor na to vprašanje pa zahteva še nekaj stavkov.

Nacionalna radio in televizija, ki ju plačujemo vsi, bi morala biti levo in desno v tem pogledu popolnoma uravnotežena. Toda temu ni tako. V pogledu politične uravnoteženosti sta ne tako kot poševni stolp v Pisi, ampak predstavljate si tako, kot če bi poševni stolp v Pisi padel na tla, seveda v levo. Kar pa se tiče ostalih medijev pa je problem v njihovem razglašanju za neodvisne. Le pri Demokraciji in Novi24TV jasno povedo, da so desnosredinsko usmerjeni s čimer ni nič narobe. Narobe je to, da pri POP TV, Planet TV, Delu, Dnevniku, Večeru, Slovenskih novicah, Mladini, Žrnalu24, Svet24 in še mnogokje trdijo, da so neodvisni, v resnici pa so nagnjeni v levo huje kot poševni stolp v Pisi.

6 komentarjev

 1. Popolnoma resnično in ob enem žalostno kakšno moč še imajo levi (komunistični mediji) v Sloveniji. Moramo pa pomesti v SDS tudi pred lastnim pragom. Zakaj ni SDS v prvem krogu v Mariboru šla z lastnim kandidatom pa ne samo v Mariboru tudi drugod? Za Kanglerja se je vedelo da bo težko izvoljiv tudi kandidat SDS nebi imel velike možnosti toda gledati je potrebno naprej in če imaš kandidata za župana si v medijih in se verjetno pozna pri svetnikih. Posebno pade v oči da SDS kot stranka ne postavi kandidata za župana tam kjer je le eden ali pa tam kjer so sami neodvisni kandidati. Še posebno moteče je da podpre neodvisnega kandidata ki si sestavi svojo listo za OS kot se je to zgodilo v Šmarju g. Gorenak. Malo preveč je teh napačnih odločitev v SDS ( Tomc pri predsedniških).

 2. Malo neresno je vztrajati pri puhlici “Volivci imajo vedno prav!”, če je volilna udeležba zadnja leta praviloma komaj polovična.
  Kar pomeni, da ima “Le polovica državljanov, t. j. aktivnih volivcev svoj prav!”, in da se je druga polovica državljanov oz. volilnih upravičencev iz različnih razlogov svobodno odločila za glasovanje “z molkom” oz. z abstiniranjem. Polovica državljanov, volivcev se je odrekla svojemu “prav”.
  Žal zelo očitnega mnenja oz. “glasovanja” polovice volilnih upravičencev, ki svoje državljanske pravice oz. svoboščine kljub na videz široki izbiri strank in kandidatov ne želijo izkoristiti, ne jemlje resno noben legalni in legitimni državni organ, nobena politična stranka in nobena strokovna ali politična nevladna organizacija.
  Je pa ravno nizka volilna udeležba zgovoren znak nezaupanja državljanov v obstoječi nedodelani politični in še posebej celo ustavno sporni volilni sistem, v sektaško in hujskaško delovanje političnih strank in njihovih prvakov, v birokratsko brezdušno delovanje legalnih in legitimnih organov zakonodajne, izvršne in sodne veje oblasti ter tudi izvoljenih organov lokalnih skupnosti.

 3. Komunisti so toliko glasni, kolikor so demokrati tiho.
  Vedno zagovarjam javne tribune, najbolje športne dvorane, soočenj s senzacionalnimi povabili “nasprotnikov mnenj”, če si upajo soočiti se z nenadnimi vprašanji . Prisotnost naroda in novinarjev. Brez režije kučanističnih MSM.
  Samo tako bo narod vedel, se znal odločiti. Ne pa zrežirane medle, meglene oddaje, ki delajo reklamo “našim”. Samo tako se bo videlo, kdo je sposoben v taki dani situaciji politično preživeti.

 4. Med drugimi problemi (ne samo v volilnem sistemu), medijih.. vidim problem tudi..
  Veliko je privilegirancev skozi “nevladne organizacije” , ZZB, skozi pokojnine “kar tako določene”…tudi na “lepe oči”…….itd, prisesani na državne jasli…
  TI GREDO VOLIT!? ..ZARADI SVOJIH OSEBNIH!! KORISTI… IN RAVNO TI v veliki meri “pomagajo” izvoliti – “IZVOLIJO”
  Tisti , ki takih privilegijev nimajo – IZKORIŠČANI pa OSTAJAJO bolj DOMA, NE VOLIJO. Ne borijo se za “svoje koristi”! , korist, da jih ne bi izkoriščali koristolovci….koristolovci ne samo v raznih organizacijah, tudi koristolovci, ki pokradejo milijone, pa se jim nič ne zgodi….Pokradeni milijoni so tudi naš denar. Tega se premalo zavedamo. Ljudje prevečkrat mislimo, da denar, ki nam ga ne ukradejo direktno iz žepa ni naš denar. Pa to še zdaleč ni res.
  PRIVILEGIRANCI SO POLEG “NEUSTAVNEGA” VOLILNEGA SISTEMA, POLEG MEDIJEV in vsega drugega- VELIK PROBLEM. “BRIGA NJIH” kako je z državo in večino ljudi živečih v njej.

  Na misel mi večkrat prihaja..ZAKAJ?! Že samo, Makarovičeva z rdečo zvezdo lahko dobi pokojnino, kot jo dobi in o kateri lahko – kljub trdemu delu – večina le sanja, …nekako 3x večjo od moje ( za 40 let delovne dobe od jutra do večera)..Če je tako velika, slavna umetnica, bi morala ona s svojim denarjem, z denarjem iz lastnega žepa pomagati drugim. Ne pa, da ga za naš, davkoplačevalski denar “biksa do neba”….ponižuje maso ljudi… Pa pustimo to ob strani?! “ona-oni že vedo zakaj”….MAR NE?!…..Pa ji nisem “fovš”, kot bi kdo razumel. Še daleč od tega…
  Če lahko dobi penzijo Makarovičeva, potem bi jo morali, po mojem mnenju, dobiti tudi drugi umetniki, umetnice, ki niso tako “uspešni” in se ne morejo normalno preživljati (pa desetletja garajo) …saj, če jo dobi Makarovičeva, kot velika umetnica, je prodajala svoje “izdelke” bi imela še vedno več, kot tisti, ki jim to ni uspelo pa trdo delajo. Seveda velja to tudi za druge.. ne samo za umetnike. (med drugim tudi športnike, med katerimi so ogromne razlike, pa niso nujno vezane na uspeh…)

  “VOLIVCI IMAJO VEDNO PRAV” ?! Pri nas tudi, ČE BI IMELI PRAV!? ne morejo imeti…ker je veliko “IZVOLJENIH”, ki že samo Z NORMALNIM VOLILNIM SISTEMOM NIKOLI NE BI BILI! “Vse je ena sama prevara”.

 5. G. GORENAK !
  Sicer ni v kontekstu te vaše kolumne pa vendar le !!??
  1. Da je na RTV SLO , ki je gnezdo komunističnega zla,ki jo tudi prisilno plačujem,odaja ZKS (studiji CITY)
  ob 21 uri,Pričevalci G. Možine pa ob23.20 ??
  2. Da je v poročilu Evropskega parlamenta v Evropi 17.000 še živečih veteranov iz 2 Svetovne vojne,
  v Sloveniji pa 47.000!!?? Kako je to mogoče !!???
  3. Da so bili od leta1991 do 2018 , Mladina ,Dnevnik,Večer,Delo,POP TV,Akanal, in pa seveda RTV SLO
  kot opozicijski mediji in to 2004 do 2008 !!???

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!