Dušan Merc proti »butcem«

Dušana Merca širša slovenska javnost pozna kot ravnatelja Osnovne šole Prule, sam pa ga poznam že okoli 40 let. Spoznala sva se tam nekje leta 1978 ali kako leto kasneje, ko sem bil vzgojitelj v policijski šoli v Tacnu on pa je tam poučeval slovenski jezik. Najina pota so se potem razšla, jaz sem nadaljeval kariero v policiji in politiki on pa v šolstvu. Sva se pa tu in tam srečala, a to je bilo hudo redko.

Širša javnost ga pozna zlasti skozi njegove javne nastope v medijih, kjer je bil vedno direkten in neposreden in nikoli nikogar ni pretirano hvalil, prej obratno. Tudi zato si je verjetno nakopal veliko kritikov. To, da je sedaj v pokoju niti nisem vedel, a je pričakovano.

Pa na kratko obnovimo njegovo najnovejšo zgodbo. Leta 2013, tik pred koncem šolskega leta, so imeli njegovi devetošolci športni dan. Tam sta dva učenca spolno napadla dve dekleti. Ko je to izvedel Dušan Merc, je učencema prepovedal vstop v šolo. No pouka tako ali tako niso več imeli, prevzeti je bilo potrebno le še spričevala. Nedvoumno dejstvo je, da je Dušan Merc s svojo odločitvijo zaščitil deklici, ki sta bili žrtvi, dveh napadalcev. Toda?

Ne boste verjeli, našel se je šolski inšpektor, ki je Dušana Merca ovadil za kaznivo dejanje nevestnega dela v službi, saj naj bi omenjenima učencema kršil pravico do izobraževanja. Kakšnega pa, saj bi morala le še prevzeti spričevali.

Do tu vse lepo in prav, človek bi rekel, »nek butasti inšpektor« pač, ovadba bo tako ali tako padla. Pa ni. Našla se je še »butasta tožilka«, ki je zoper Merca vložil obtožni predlog. No človek bi se nekoliko razjezil in rekel, ja zaboga, pa menda bo sodišče primer zaključilo prvi dan in zavrnilo »butastega inšpektorja in tožilko«. Pa se tudi to ni zgodilo. Našel se je še »butasti sodnik ali sodnica«, in sojenje Dušanu Mercu se je začelo in se bo nadaljevalo. Kako se bo končalo v Sloveniji niti ne vem, vem pa, da na ESČP eventualne obsodilne sodbe Dušana Merca nikoli ne bodo potrdili.

Kaj pa predstojniki vseh »butcev«? Jernej Pikalo, šolski minister, predstojnik »butastega inšpektorja« je tiho. Pravosodna ministrica Andreja Katič, iste politične prepričanosti kot njen šolski minister, je tiho.  Kaj več kot ponavljanja starega zlajnanega in netočnega stavka, da odprtih sodnih primerov ne komentirata, niti ni pričakovati.

Drago Šketa, predstojnik »butaste tožilke« formalnih pristojnosti za ukrepanje res nima, čakam pa kdaj bo zahteval spremembo zakona, ki bi mu dal večje pristojnosti v takih primerih. Kmalu bosta minili dve leti od njegovega imenovanja, pa take spremembe še ni zahteval. Kot da mu tako stanje ustreza. Tudi Damijan Florjančič, predsednik Vrhovnega sodišča, pod pristojnost čigar sodi »butasti sodnik ali sodnica«, ki postopek vodi je tiho. Pa smo tam vsi »butasti« delajo neumnosti naprej, vsi njihovi šefi pa so mirno tiho.

Za pripravo tega prispevka namenoma sploh nisem iskal imen vseh »butastih«, in jih ne poznam, čeprav bi nekatera imena lahko našel, toda ne gre za ta imena, gre za sistem v kakršnem živimo. Kaj lahko pa bi se našel še kak »butasti«, ki bi ovadil tudi mene.

Pa naj mi še kdo reče, da živimo v pravni državi in da naš tožilsko sodni sistem deluje. Seveda deluje, ampak kako – to je vprašanje.

9 komentarjev

 1. Danes smo priča, kako je but… sistem, ki je dokazano naredil Francu Kanglerju veliko krivic, preprečil njegovo izvolitev za župana. Ta sistem globoke države je prepričal skoraj 60% osebkov brez hrbtenice, da so volili osebka, ki ga je nastavila in celotne volitve zrežirala but…falanga.

 2. Še niste dojeli da je vse povezano v tej Sloveniji nič ni naključno sam sem doživel kot podjetnik pravi pregon ker pač nisem na pravi strani. Pa to ni tako pomembno hujše je ko tako imenovani desni politiki udarijo po tebi kot sem jaz doživel.

 3. Tudi sam bi naredil enako! (če bi bil na mestu ravnatelja) ZAŠČITIL BI ŽRTVI! IN NE NAPADALCA.

  Učitelji, ki se še kolikor toliko ukvarjajo z redom, ki je predpisan v šoli, imajo že tako in tako velike težave pri “umirjanju” najhujših učencev. Sedaj pa še Dušana Merca preganjajo…Kakšno sporočilo je to “učencem”, ki jim “nihče nič ne more”…velikokrat tudi zaradi vplivnih staršev, ki “ne vidijo” svojega otroka – drugi so krivi, da je tak kot je – moteč, nasilen..?!
  In kaj učitelji potem doživljajo?! Med drugim tudi to, da pride do prijav učiteljev inšpekcijam in učitelji in inšpektorji IMAJO DELO. Inšpekcija ugotavlja, učitelj pa se brani in piše in piše…se zagovarja in dela dodatno – tudi doma, ko bi bil lahko prost (se ukvarjal s svojim otrokom, ki ga ves dan ne vidi ali pa počel kaj bolj koristnega). Učitelji včasih zaradi motenja pouka s strani določenih učencev že skoraj učiti ne morejo. UČITELJI, pa tudi učenci, SO NA UDARU S STRANI TAKIH, MOTEČIH, NASILNIH UČENCEV.
  “IN VSI VSE VEDO” …….STORI SE PA MALO ALI PA SKORAJ NIČ! (da bi učitelji, z ravnatelji imeli več moči pri ukrepanju).
  Pri nas imajo največ pravic!? učenci, ki motijo pri pouku vse – učitelja in učence. Ostali pa naj trpijo, se mučijo z njimi…NAROBE SVET.

 4. Glede na vse te “butaste” osebke in njihova dejanja je logični zaključek samo eden – pač živimo v Butalah.

 5. Najbrž sta nasilna najstnika bila iz katere od “uglednih” ljubljanskih družin politične oz. oblastne “elite”, katerih izvršna in sodna veja oblasti nikoli ne spregledata in ne pozabita zaščititi pred “zlorabo osebnih podatkov” ter posledično tudi pred “roko pravice”.
  Nezaslišano za šolski in pravni red v tej državi je, da šolska inšpekcija, državno tožilstvo in sodstvo nekaj let po inkriminiranem dejanju moralno zavrženega spolnega nasilja med mladoletniki mimo zdravega razuma zdaj preganjajo zgledno osveščenega, odgovornega in zrelo samoiniciativnega uglednega dolgoletnega šolskega ravnatelja, ki je v danem trenutku storil edino primerno dejanje ter v skladu z etiko nenasilja ter prednostnega varstva žrtev nasilnih dejanj najprej in predvsem zavaroval ter zaščitil dekleti pred nedopustno nasilnima najstnikoma.
  Sporočilo, ki ga daje pristojna državna šolska inšpekcija, državno tožilstvo in sodstvo z etično zavrženim in nedopustnim sodnim preganjanjem edine odgovorne in pristojne pooblaščene osebe ravnatelja, ki je v imenu države in družbe nemudoma ustrezno zavaroval spolno napadeni mladoletnici, je katastrofalno.
  Za državno šolsko inšpekcijo, tožilstvo in sodstvo je očitno varovanje spolnih nasilnežev ter spolnega nasilja prednostno pred varovanjem žrtev, kar pomeni da je javno zaklinjanje odgovornih na “ničelno stopnjo tolerance do vsakršnega nasilja v šolah, med in nad mladoletniki” za šolske inšpektorje, državne tožilce in sodnike “puhla in prazna fraza”. Njim je očitno pomembnejša paragrafarska in izvršna zaščita “osebnih podatkov” in inkriminiranih nasilnežev iz družin vladajoče kleptokracije ali iz mafijskih družbenih skupin, varovanih iz politično-kriminalnega podzemlja.
  Enakost vseh državljanov pred zakonom in ničelna toleranca do slehernega nasilja pa sta za pristojne organe pod nadzorom ministrstva za izobraževanje in šport ter ministrstva za pravosodje očitno le lažna propaganda za naivneže.

 6. Varuh človekovih pravic in pravičnosti, g.Merc na komunističnem prangerju ?
  SRAM NAS NAJ BO V RIT IN V GLAVO; NESPOSOBNI SMO !
  ——————————————————————————————————————–
  Bral sem v SN in še kje in sem ironično zgrožen.
  Seveda je bilo najdenemu in primernemu inšpektorju naročeno kaj od njega pričakujejo in je svinjsko dobro, odlično opravil svoj nagnusni posel. Zagotovo sledi plačilo, povišica za kretena, plačanca.

  Seveda mora g.Merc bojevati svojo bitko tako kot so jo Janša, Krkovič in Crnkovič iz Patrie, jo še bojuje Kangler, pa Strehovec in jo bojujemo nasprotniki Udbokučanistične politkriminal pošasti.

  NE RAZUMEM IN NE DOJEMAM, velespoštovani dr.Gorenak IN NE MOREM VERJETI; DA SE V PARLAMENTU NE DA STORITI VEČ ALI CELO DOVOLJ, DA SE TA Kučangolobičroterjev kriminalni in protičloveški valjar zaustavi na učinkovitejši način, hitreje in se mu zlomi vrat enkrat za vselej!

  Recimo, ni najboljši, je pa primer, ko sem debelo zijal in se čudil, ko je pijani Klemenčič Vam poslancem v hud posmeh počel, kar je počel in se je končalo kot se je…ping pong brez haska.
  recimo: Ali nebi bil eden od vas od vas uredil in prekinil sejo na pompozen način tako, da bi cajtngi že zvečer pisali o škandalu?
  Ali niste zmogli urediti takojšnje intervencije varnostnikov, ki bi z alkotestom ugotovili stanje v krvi posranca pijanca Klemenčiča in ga odpeljali na treznjenje na najbližjo postajo Milice (seveda, Milice)?

  POGLEJTE : ovire boste rekli, take in take, se ne da, se ni dalo …!?
  SPRAŠUJEM VAS DVOJE:

  – Ali ste poslanci uredili, da se uredbe, pravila za take primere dopolnijo, popravijo, izboljšajo?

  – Ali si predstavljate koliko škode naredi en pijan ministrski pijani prašič in to minister za PRAVOSODJE ! pred mikrofonom in se ne zgodi nič, ni ukrepov, ni kazni, ni izboljšav..nič!
  Koliko škode vsem, ki morajo trezni v službo, v šolo, na cesto, v nebo, na ladjo, v vzgojne ustanove
  in v bolnišnice, itd, itd.

  Kaj pomeni vlaganje naporov in denarja v vso preventivo in v vzgojo, če pa vrhovni človek na šici pravosodnega sistema v majavi, blesavi, groteskni maniri, zibajoč se v vse smeri, kot napol blazen z nasmeškom na grdi frankenštajnovski faci vesoljni deželi razlaga kako zelo se mu jebe za vse !

  In se ne zgodi nič!

  Po opisanem primeru, ki morda ni najboljši, je pa v nebo vpijoč in konkreten, lahko verjamem v slabe stvari v negativnosti, v zastoj, v bedo, v brezizhodnost in v nazadovanje in v propad !

  To, kar opisujete o ubogem velikem človeku, g.mercu, saj smo ga spoznali v preteklih letih kako močan človek je, da se mora zdaj sam jajcati in zbolevati in si kvariti življenje na račun kučangolobičroterjevih prascev Kučanove rdeče kurčeve in satanske farme v Kupleraju Slovenistan?

  Mislim, da se to dogaja tudi zaradi neučinkovitosti, plahosti, nezmožnosti ali celo nesposobnosti Opozicije in njenih preumirjenih in neučinkovitih poslancev.

  Gledati umirjenega, monotono nerazburjenega, zaspanega poslanca, ki nekaj bere ali počasi naklada
  in dolgovezi, kot , da bo zdajzdaj preminil, kot, da ni prizadet, samo, da opravi svoj časovno odmerjeni termin kot stranka pričakuje od njega, je revščina in ga je težko gledati, je muka!
  POLITIČNA KOREKTNOST, UGLAJENOST, KULTURA AKADEMIKOV in VELIČIN, KI MISLIJO, DA SO NEKAJ – vse to je en frišen drek na pašniku-ogneš se ga in greš mimo – ZATO PA NI VOLILCEV!

  Satansko krivično Krivosodje, zdaj Sovražni govor in drugi “ocvirki” iz propagandne kučangolobičeve mašine zaposlujejo slovenski narod in Državo – kako satanistično !
  AMPAK – V DZ in posledično v Vladi ? NIČ ! En kurčev ničasti nič!
  To pa je huda jeba, g.Gorenak in spoštovano občinstvo !
  Kaj bodo s cmeravimi in zaslužkarskimi poslanci, ki folk nategujejo sem in tja nihče pa si ne upa povzdigniti glasu tako, kot ste ga velikokrat vi, g.Gorenak- kot huda izjema!

  Navdušeno gledam in poslušam britanske poslance-pa to je užitek! Še večji je, ko slediš spremembam in vidiš učinke!

  Prenosi iz našega parlamenta pa….v realnosti pa uboga raja in smejoči kontrabantarji, zaslužkarji, tajkuni, tatovi, mafija in stara kučanova garda nevarnih kameleonov, pardon, rdečih strupenih in slinastih varanov, ki majo pokrite hrbte, zavarovane betice, sistemsko oporo in podporo in v dreku do pasu brodijo brozgo korupcije in zaslombe pri mafiji vseh sort ?
  Najzahtevnejša naloga POSLANCEV bi morala biti prioritetno nagovarjanje, ravnanje, borba, trud, vzgled za najbolj zapostavljene – to je mavrica ljudi, ki so obupali in ne gredo volit, so otopeli in umirajo na obroke – TEČEJO ZA VOZOM ŽIVLJENJA KOT CANKARJEVA FRANCKA !

  A – Včeraj Patria , demonstrirali smo: Danes janša jutri mi vsi in Kučana v Arest !
  B – Janši, Krkoviču, Crnkoviću sledijo: Kangler, Strehovec in množica malih ljudi v primežu
  Krivosodja, ki jih beremo dnevno v medijih, ljudje iz Drugorazredni z NOVA24TV
  C – Medijski in dejanski rdečefašistični pogromi nad, recimo, Hudnikovo družino s strani 1.rdečefašista Turnška in njegovi prišepetovalcev iz falange tipa Klavora in potem – zelo kritično – stanje – pogromi nad nami, volilci Opozicije , ožigosanje, grožnje in zaničevanje…zmerjanje z nacisti, domobranci, belo gardo, izmečki, izdajalci, itd .
  D – Eskalacija in potrditev zgoraj navedenih procesov – Kučanov rdečefašistični, bolje, stalinistični
  govor na Ilovi gori ! BMZ je jasno povedal na NOVA24 TV .- zadeva je zdrela za kazenski pregon
  – in se nič ne zgodi, pošastno
  E – Zgodovinsko izkustveno vemo, da Banda izdeluje in operira z listami drugačnih in nasprotnih
  ljudi. policaji to dobro veste.
  DANES DRUGAČNI – JUTRI ŽRTVE !
  Utemeljitev vsebine pod E : Alain Besancon – ZLO STOLETJA ; Družina 2014
  Jacques Semelin _ OČISTITI IN UNIČITI ; Modrijan 2009

  Na katero goro ali balkon se povzpne Milan Kučan naslednjič – v naslednji fazi ? DRAŽGOŠE ?
  Bo objavil pogrom šele, ko bodo neznanci predhodno že pobili par “drugačemislečih ” ?

  Se vsaj malo strinjate z vsebino v procesu sedanjosti?
  KDO BO USTAVIL TEKOČO FAZO KUČANOVE RAZVOJNE FAZE TOTALITARIZMA ZLA ?

  Komaj čakajo, banditi, začetka naslednje recesije, hude naravne katastrofe in celo vojne ! Verjamete?

  Kako gledate na to vsebino zgoraj – ali se hudo motim – kaj veste, kaj zmorete reči o tej vsebini, o tem škripajočem sistemu, ki ne pelje in ne pelje – odgovor v stilu Bobu Bob, g.Gorenak ? Bi šlo?
  POVEJTE, PROSIM?
  A že pišete zdravilno knjigo ?
  —————————————————————————————————————————————
  “MLAČNE BOM IZPLJUNIL!” bo prišlo čisto na koncu. Čisto za vsakega !
  Kučan bo prvi, od tam naprej pa bo zadnji!
  In ne bo dedoval, ne zemlje, ne preživetja, samo Smrt bo!
  Huda smrt, večna smrtno smrtna bolečinska smrt. Amen.
  Vprašajte Zlobca na oni strani, če ne verjamete! Veliko je pisal o tem, verjel pa ni!

 7. Spoštovani!

  V dopolnitev dela mojega zg.pisma, dodajam sveže pisanje Borisa Khama v ČASNIKU !
  https://www.casnik.si/nicelna-toleranca-za-spolno-nasilje/

  Torej:
  1.
  POSLANCI, NE JOKCAK IN BRAT SPISOV – ZMIGAJTE SVOJE MOZOLJASTE RITI IN OŽIVITE BOJ ZA NAŠO SVOBODNOST, TOLČITE PO POŠASTI !
  2.
  PRISTOJNI IN ODGOVORNI v Kučanroterjevem rdečem Pašaluku ne bodo storili nič izven zahtev svojih banditskih režimskih kolovodij !
  Zato-poslanci in Opozicija-na juriš!
  Ala pa zaprite Štacuno , nehejte jodlag v prazno in spokejte, bejžte domov !

 8. Pozdravljeni, g.Gorenak, še enkrat danes !

  Ne morem držati svoje raglje, zato dodajam k mojemu spodnjemu negodovanju eno iskro, da dopolnim spodnje pisanje , takolele, da se razumemo bolje, hvala lepa :

  Na BBC Tv sem ravnokar 10 minut poslušal debato v britanskem parlamentu, ne vem kateri dom, ni važno – in veselje !
  Kregajo se, se derejo, kričijo in nihče nikogar ne pljuva, ne zmerja niti ga ne žali s pritlehnimi zavitimi govorniškimi akrobacijami!
  Naravnost, glasno, jasno0, odprto in z govorico telesa, mahajoč v podporo milim in govorici posredujejo svoje mnenje, se borijo zanj, so korajžni, so veseli, se smejejo, so jezni in to pokažejo…
  Vmes slišiš kot : ne borim se zase, ne za stranko, ampak za volilce, za javni interers, za Zakon, za pravice, itd, res užitek!
  Potem pa mi pade mrak na oči, ko se spomnim, naj mi ne zamerita, ali Janeza ali Jožeta, šefa poslanske skupine, kako govori, stoji kot živa mumija, obleka kot ulita, nič se ne premakne,komaj vidiš premikanje ustnic, vsake toliko dvigne ali pa ne, roko in zaokroži z njo, morda dvigne in spusti levo obrv ali pa se počoha za ušesom, si popravi v počasnem gibanju očala na nosu, popravi papir v roki in gleda nekam tja po dvorani kot da je na pogrebni svečanosti in njegov glas ne trepne niti za oktavo, kot pokvarjen gramofon se vrti in vrti in ne veš kje je pika, kje vejica in tako dalje, leta in leta brez spremembe ….in se vprašaš kje je njegova energija, kaj je namen, smisel in kaj za vraga počne na tem božjem svetu …ali hoče, da se kaj premakne ali ne?
  Moram povedati, da ne govorim o inteligenci, smotrnosti, logičnosti, o pravilnosti, o hotenjih, naravnanosti, itd. Ne, ne gre za to. So pametni, delajo pravilno, zagovarjajo prave zadeve, se trudijo, ampak, Bog pomagaj, živi mrtveci…
  Kje so dnevi g. Hvalice, ki je dvignil glas in usekal po mizi, no ja pa ga je Kacin po betici z cajtngom –
  in se je dogajalo, je vrelo, se je govorilo in je butalo po časopisih! Recimo.

  Kaj bo iz te mrtvoudnosti, koreknosti, kulturne polišpanosti in akademskih uglajenosti, kam to gre ?
  Zakaj nimam izrednega zasedanja DZ in demonstracij zaradi norih Mesečnikov, ki naganjajo Boskarole in Akrapoviče iz države – svojih afen in tajkunov F21 in Kučana pa ne ?
  Zakaj nimamo izrednega zasedanja zaradi nevarnega Sovražnega projekta vznemirjanja, strahovlade
  in pošastnosti namer ?
  Zakaj nimam izrednega zasedanja zaradi Marakeša, Šarlament bi se moral tresti, vse je tiho, ko so onjavili, da se Weber strinja, itd, itd….

  TOLE SE NE BO KONČALO V REDU! Pokorno javljam!

 9. Igor Kovač
  igor.kovac@
  89.143.36.86

  Vaš komentar ne bo objavljen, ker v njem trosite navadne laži. Razlogo za to je več, a se z vami ne bom ukvarjal, zato bom navedel le en sam razlog. Janeza Janšo zmerjate s trgovcem z orožjem in gotovino. To je čista laž, ki so jo ovrgli tožilci in sodniki že leta 1997, vi pa laži ponavljate leta 2018. Premislite, če niste storil kaznivo dejanje obrekovanja Janeza Janše. Bom razmislil o tem, da Janezu Janši predlagam, da vas kazensko ovadi. V ta namen bom vaše sporočilo arhiviral. Vabim vas, da si preberete tale članek:
  http://www.vinkogorenak.net/2018/11/04/trgovec-z-orozjem/

  dr. Vinko Gorenak ne Gorenjak, toliko o vaši natančnosti.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!