Manipulacija številk in dejstev v Levici

Dominantni mediji danes poročajo o internem referendumu znotraj članov stranke Levica. Odločali so o tako imenovanem projektnem sodelovanju s peterico strank pod vodstvom Marjana Šarca. Kar 41 % vseh članov stranke naj bi glasovalo in od tega naj bi kar 84 % članov stranke podprlo tako imenovano projektno sodelovanje s peterico strank pod vodstvom Marjana Šarca. Kako demokratično odločanje, bi lahko rekli nepoznavalci tovrstnih sporočil. In kaj je  narobe?

Najprej ne vemo koliko članov ima Levica? Kaj torej pomeni podatek, da je glasovalo 41 % članov stranke? Kaj torej pomeni podatek, da je za sodelovanje glasovalo 84 % tistih, ki so glasovali? Imajo morda 100 članov in jih je glasovalo 41, med njimi pa jih je bilo za sodelovanje 32? Tega ne vemo. Toda ta podatek lahko zanemarimo, ker je popolnoma nepomemben.

Pomembnejše je to kakšno vprašanje so članom stranke zastavili. Če ljudem danes postavite referendumsko vprašanje: »Ali ste za ukinitev davkov in posledično višje plače in pokojnine«, je jasno, da bodo praktično vsi glasovali za. Če pa postavite referendumsko vprašanje: »Ali ste za ukinitev davkov in posledično boste morali sami plačevati zdravstvene, socialne in šolske storitve in pokojnin ne boste imeli«, je pa to že nekaj povsem drugega.  Zato je torej pomembno vprašanje kaj so v Levici svoje člane sploh spraševali? Če so jih vprašali: »Ali ste za projektno sodelovanje s petorico strank, ki bo upoštevala naš predlog po povišanju plač in pokojnin«, je logično, da bo večina članov za. Če pa so postavili vprašanje: »Ali ste za projektno sodelovanje s petorico strank, ki bo upoštevala samo naš predlog o povišanju plač in pokojnin in nobenega drugega predloga iz našega programa, ki pa ima 100predlogov«, je jasno, da bodo člani glasovali proti.

No, povsem jasno je torej, da današnji rezultati internega referenduma med člani Levice ne povedo prav ničesar in so vredni prav nič od nič. Rezultati so le duševna hrana za njihove člane in seveda fasadna barva za naivneže. Dominantni mediji pri današnjem poročanju tega seveda niso prepoznali.

6 komentarjev

 1. Da o manipulaciji ne govorimo sicer pa mislim da so nekje podatki koliko članov plačuje članarino prihodki od članarine.

 2. “Leva politika” z vsemi , ki ji strežejo…. se tako nesramno poigrava z ljudmi, da se sprašujem le še, kdaj bo ljudstvu prekipelo, “KDAJ BO POČILO”!
  Upam, na velik začetek KONCA, NA POGROM! TAKE (koritarsko sprevržene)! “LEVE” POLITIKE…..(politikov)

 3. Žalostno je, da nacionalna televizija svoje dnevnik začne z novico o glasovanju znotraj Levice o tem ali bodo projektno sodelovali z manjšinjsko vlado. Ta novica je nepomembna iz večih razlogov. Najprej zato, ker ne glede na rezultat je podpora Šarcu in ostalim odvisna od kalkulacij vodilnih v stranki. Jasno je, da tako imenovano projektno sodelovanje pomeni v tem primeru to, da bo levica z izsiljevanjem skušala doseči uresničitev eno od popularnih idej, ki sicer lepo zvenijo vendar nimajo finančnih temeljev. V kolikor ne bodo uspeli izsiliti katerega izmed zakonov oziroma kakršnih koli drugih predlogov bodo seveda se oddaljili od petorice in s prstom kazali na njih češ ” mis mo želeli, da je minimalna plača 1000eur vendar oni nas niso podprli”. V kolikor pa bo predlog Levice sprejet bodo se pa trepljali po ramah in hvalisali kako konstruktivno sodelujejo z vlado v dobro državljanov. Levica v vsakem primeru izpade dobro in ponovno bodo FDVjevci, zakajenci in drugi, ki radi živijo na račun države glasovali za to komedijo od politične stranke. Levica veliko ne bo dosegla, njihovo nesodelovanje v vladi sem napovedal že mnogo prej saj nikakor niso pripravlejni biti na oblasti in sprejemati odgovornosti za svoje delo. Stranko levica bi primerjal z debelim športnim komentatorjem, ki pljuva po nogometnih igralcih iz vrhunskih klubov, vendar sam nikoli nebi mogel stopiti v njihove čevlje in niti nebi hotel saj bi izgubil vso verodostojnost (ki jo tako ali tako ima pri redkih posameznikih). Vsa ta komičnost okoli sestavljanje vlade pa pomeni še en pokopan novi obraz, ki bo kmalu spet na gledaliških odrih služil svoj kruh.

 4. Vse skupaj je farsa.
  Mandatarja ustoličujejo in sesatvljajo vlado v CK, nekje daleč od parlamenta in vladne palače.
  Tam tudi pripravljajo narazličnejše medijska manipulacije, ki naivnežem kažejo, kako demokratiče so prirave na ustoličenje vlade, ki namerava Slovenijo pripeljati nazaj v samoupravni socializem.
  Prepričan sem, da vsi izvoljeni levčarji niso neumni, prav tako sem prepričan , da vsi niso pokvarjeni, niso kriminalci, zato me čudi, da ob takšnih manipulacijah, ki jih počno v CK in katerih komande morajo slepo spremati, se tako gnusnim manipulacijam , ne uprejo in izstopijo iz te umazane igre.
  Ali bodo ti res čakali do popolnega poloma kolaicije tako, kot sta čakala dva poslanca SMC, ko sta šele ob koncu mandata izstopila iz stranke in javnosti razkrila manipulacije?

 5. Tudi celo dogovarjanje o levičarski koaliciji je le igra za ljudstvo. Mediji zvito prikazujejo te pogovore kot nekaj odločilnega in pomembnega, kar se bo težko dogovoriti in ugoditi zahtevam strank. In kaj se zgodi na kraju? Kot vedno: velike, za ušesa volivcev všečne zahteve veljakov strank kar naenkrat niso več pomembne, o njih se v medijih ne govori več. Mediji in ljudje pa so pomirjeni, radostni, ker da so se levaki modro dogovorili. V bistvu pa so mediji in levaki zaigrali nekaj, kar so se pod okriljem globoke države že davno dogovorili in obljubili udbopartiji.

 6. Tudi celo dogovarjanje o levičarski koaliciji je le igra za ljudstvo. Mediji zvito prikazujejo te pogovore kot nekaj odločilnega in pomembnega, kar se bo težko dogovoriti in ugoditi zahtevam strank. In kaj se zgodi na kraju? Kot vedno, velike, za ušesa volivcev všečne zahteve veljakov strank kar naenkrat niso več pomembne, o njih se v medijih ne govori več. Mediji in ljudje pa so pomirjeni, radostni, ker da so se levaki modro dogovorili. V bistvu pa so mediji in levaki zaigrali nekaj, kar so se pod okriljem globoke države že davno dogovorili in obljubili udbopartiji.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!