Dva »begunca« – ne hvala za 600 evrov neto, hrano in stanovanje

Pred volitvami v Državni zbor so dominantni mediji več ali manj v celoti zamolčali realno stanje glede trenutnega števila ilegalnih migrantov. SDS je bila praktično edina politična stranka, ki je na ta problem opozarjala pred volitvami in opozarja še danes.

Pa pustimo to in preidimo na realno zgodbo večjega slovenskega kmeta iz Savinjske doline A. F. Mož se ukvarja s kmetijstvom in ima okoli 140 krav, poleg tega pa se ukvarja še s predelavo bioenergetske mase. Na kmetiji je ogromno dela in jasno je, da tega dela v okviru družine, sam že zdavnaj ne zmore več. Iskanje delavcev doma v Sloveniji je zanj brezplodno, nekaj podobnega je iskanje delavcev v državah nekdanje Jugoslavije. Kljub večkratnim poskusom iskanja delavcev je bil A.F. neuspešen.

Je pa A.F. dober znanec mojega kolega Antona Travnerja, nekdanjega visokega policijskega uradnika, iz časa vstopanja Slovenije v Schengen. Beseda je dala besedo in moj kolega je prišel na idejo, da naj A.F. preprosto najame dva begunca (prosilca za azil). Vseeno mi je, sta bela ali črna ali kaj vmes, le da bosta delala je dejal A.F. Moj dober prijatelj pa je stopil v stik s Slovensko filantropijo, ki se ukvarja tudi z begunci, oziroma prosilci za azil. Poklical jih je in povedal, da išče dva delavca, ki bi bila pripravljena delati na kmetiji, seveda za plačilo, ter brezplačno stanovanje in prehrano. Navdušeni so bili in pogovori so stekli. Kmalu sta se na domačiji A.F. pojavila dva prosilca za azil v spremstvu predstavnika Slovenske filantropije. A.F. jima je povedal kakšno je delo na kmetiji, da bosta delala po osem ur na dan, da bosta dobila 600 evrov neto plače, ter seveda brezplačno stanovanje in hrano. Pokazal jima je tudi prav na novo preurejeno stanovanje, kjer naj bi bivala.

Lepa in dobra zgodba vse do tu, od tukaj dalje pa ne več. Prvi prosilec za azil je takoj povedal, da ga ponudba ne zanima, drugi pa je dejal, da se bo odločil v enem dnevu in svojo odločitev sporočil. Ja seveda, uganili ste, odločil se je da ponudbe ne bo sprejel. Pa naj mi še kdo pripoveduje pravljice o »ubogih beguncih« – ne hvala.

11 komentarjev

 1. Ampak centri za integracijo pa se odpirajo le zakaj? nekateri se pač znajdejo imajo fajn službo koristi pa se ve naprej nebo.

 2. Prispeli doktorji globalnih znanosti pa ja ne bodo gnoj kidali. To vemo vsi pošteni Slovenci. Zato na ulice, da prekinemo to zmedeno, pokvarjeno politiko komunistov.

 3. Vsebina mojega komentarja ne sodi zraven. Pa vendar obstajajo neke tajne oziroma nevidne povezave med vsebino gornjega članka in s vsebine javnega pisma g. Spomenke Diklić Hribar v Delu.
  Gospa se je “spravila” na predsednika Pahorja in natrosila silne trditve o Janezu Janši. Nič pa ni napisala denimo o nevarnosti, ki grozi Sloveniji. Kdo nas bo torej branil pred vsiljivci, Janša ali morda Diklićeva ?

 4. Da se to, kar ste opisali,dogaja ne pripisujem samo SLO boljševikom, ki te parazite uvaža in jim nudi vso nadstandardno oskrbo. Glavni krivec je po mojem mnenju Nemčija s “STASI Frau Merkel” na čelu in njenim oprodo Junckerjem. Ko bo ta ženska politično odstranjena, iskreno upam da bo to kmalu, bodo tudi SLO komunjare izgubile svojo moč.

 5. Dr. kura, da le simfa cez Janeza Janso, pa je na liniji in rdeca golazen jo dviga v nebo in hvali, hvali….

 6. Ja seveda, ponudba je bila nevredna “vernika”: manjka blondinka, kot sužnja, in zagotovilo, da na kmetiji spoštujejo ramadanski post ter obredno koljejo.

 7. Mimogrede. Danes je RTV Hanzi oklical Boža Repeta za SLO intelektualca. Za ostale kot izgleda zaradi reklam ni bilo časa.

 8. Saj ne moreš verjeti s kakšnini novicami nas “futra” Hanzi TV v dnevniku. Vest dneva:
  Milan Brglez je obsodil dogajanje na .USA Mehiški meji. Pa kje jaz žtvim?!

 9. @Peter

  in pol se ta-isti čudijo zakaj so ZDA rajš pomagale Hrvaški v arbitraži, mislim pa kaj je sploh blo treba te izjave, pa še to zadeva na US-Mexico meji, sploh ni taka kot je predstavljena na MSM medijih

  Lp,
  Ribič

  PS: Dr. Gorenak uživajte v pokoju, zaslušili ste si, moram pa reči, da bom pogrešal Vaša izvajanja v DZ

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!