V politiki »nikoli ne reci nikoli«

V politiki velja pravilo »nikoli ne reci nikoli«. Prav danes sta se srečala ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski diktator Kim Jong Un. Še pred nekaj meseci pa sta si javno grozila in se zmerjala in zdelo se je da njuno osebno srečanje sploh ni mogoče. Zato torej v politiki »nikoli ne reci nikoli«.

Je pa pretekla volilna kampanija v veliki meri temeljila na izključevanju. Volilci res da niso množično nasedli tako imenovanim novim obrazom, res pa je da tudi niso imeli realne možnosti soočenja volilnih programov. Vse je v veliko meri temeljilo na izključevanju in zaklinjanju kdo bo v večji meri vpil, da v koalicijo z Janšo ne gre. Absurdno za izkušene politike, ki nikoli »ne rečejo nikoli«. No ja in izkušenih politikov v tem smislu je bilo le malo. Vse od Mesca, pa do Cerarja, Erjavca, Šarca in Židana so kot papagaji počeli to, kar resni politiki ne počno, vpili so namreč prav to, da nikoli ne bodo šli v koalicijo z Janšo. Neizkušeni politiki pač. Le Bratuškova, Tonin, Jelinčič in Janša so se držali načela »nikoli ne reci nikoli«.

Da pa bi bil absurd še večji, Mesec, Cerar, Erjavec, Šarec  in Židan so v en glas kot papagaji ponavljali, da z Janšo ne gredo v koalicijo, ker je po njihovi oceni SDS preveč izključevalna. To je seveda neresnica, ki so jo skušali narediti pač za resnico. SDS nikoli, ponavljam nikoli, v svoji zgodovini ni v naprej izključevala sodelovanje z nobeno politično stranko.

In kaj so volilci že sporočili tistim ki izključujejo? Še pred nekaj meseci se je napovedovala zmaga Šarca ali Židana. No zdi se, da je SDS z vsakim poudarjanjem Šarca in Židana, da v koalicijo z Janšo ne gresta, pridobila kakšen odstotek anadva pa sta ga izgubila. Podobno velja za Erjavca, volilci so njega osebno poslali iz parlamenta, njegova stranka pa ga bo očitno prej ali slej poslala na smetišče zgodovine. Tudi Zidanšku se izključevanje Kanglerja in Primca ni obrestovalo in odšel je sam.

»Orbanizacija« Slovenije naj bi bil naslednji problem, ki naj bi ga predstavljala SDS. Mesec, Erjavec, Cerar, Šarec in Židan so kot papagaji ponavljali, da v Slovenijo vdira Madžarski kapital, ki je blizu Orbanu in da se s tem ustvarja medijski imperij, ki naj bi bil blizu SDS. Kako cenena laž. Ja koliko novinarjev pa je zaposlenih v tem domnevnem medijskem imperiju? Nekaj več kot dober ducat jih je, ki ustvarjajo tednik Demokracija in program Nova24TV. In če je to imperij, ja kaj pa je potem RTV z nekaj manj kot 3000 zaposlenimi ali pa POP TV  in še kdo? Madžarski kapital v vrednosti manj kot dva milijona je torej problematičen, prav nič pa te iste ljudi ne moti načrtovan vložek Madžarske v drugi železniški tir, ki pa naj bi bil v višini več sto milijonov evrov. No in to je ta nevarna »orbanizacija«, ki so si jo preprosto zmislili za potrebe volilne kampanije. Pa še to v Sloveniji so se plače v zadnjih desetih letih povečale za nekaj več kot 10 odstotkov, na Madžarskem pa 51 odstotkov. Tudi to je »orbanizacija« ali ne. Tega seveda pač niso povedali.

Ja veliko je dovoljenega v politiki, zlasti v času volilnih kampanij. Toda »nikoli ne reci nikoli«. To pa še kako velja.

3 komentarji

 1. Kakor koli gledamo, so potrebne nove volitve. Iz izkušenj vemo, da v desni koaliciji imeti levi balast, je uničujoče.
  Levi “sodelavci” bodo preprečili reforme, ki so edina pot, da se reši Slovenija.
  Prepričan sem, da bi nove volitve prinesle boljši rezultat SDS, kot vsem desno sredinskim strankam.
  Ljudje bi popravili izide.

 2. Metode lažnega obrekovanja, obtoževanja in obsojanja brez dokazov ter nedemokratičnega političnega izključevanja, kakršnih se poslužuje samooklicana parlamentarna levosredinska in skrajna Levica pod komando udbopartijskega mafijskega podzemlja “globoke države” s falango pajdaških medijskih dreserjev javnega mnenja, so v popolnem nasprotju z veljavno ustavo RS, demokratično kulturo in etiko ter temelji sodobne evropske družbe dialoga in sodelovanja.
  Prav presenetljivo srečanje severnokorejskega diktatorja in medijsko nenehoma smešenega in poniževanega ameriškega predsednika kot dveh skrajno nasprotnih in skrajno nepredvidljivih politikov sodobnega globalnega sveta je s svojo spravljivo pozitivno sporočilnostjo pokazalo, da sta se celo voditelja držav, med katerima niti še vojna ni bila preklicana, in med katerima je tudi sicer ogromno civilizacijskih, kulturnih, političnih, etičnih in svetovnonazorskih razlik, sposobna dvigniti nad svoje egoistične predstave in predsodke, odriniti pretekle zamere in žaljivke vstran ter se v strpnem in odprtem pogovoru brez predsodkov pogovarjati in dogovarjati za prihodnost v trdnejšem miru in uspešnejšem sožitju v globalnem svetu.
  Ideologi in hlapčevski izvrševalci lažnih podtikanj, obtoževanj, obsojanj in izključevanj s strani slovenske leve sredine in ekstremne Levice, ki te dni izkazujejo svojo moč v povolilni Sloveniji ter delujejo proti veljavni ustavnopravni družbeni ureditvi ter proti temeljnim načelom odprte in tolerantne demokratične družbe, bi morali dojeti, da je njihova odkrito izključevalna in sovražna ideologija, politika, politična etika in kultura skrajno nazadnjaška in skrajno v nasprotju z globalnimi prizadevanji po strpnem in tvornem razreševanju vseh družbenih vprašanj v odprtem in konstruktivnem dialogu vseh legalnih in legitimnih predstavnikov različnih družbenih in interesnih skupin.

 3. Jaz samo upam in si zelim, da v SDS ne boste sestavili koalicije, ker boste potem v SDS krivi za vse, kar bo narobe. Zal je 25+7 premalo; vse ostalo pa sodi v Kucanov milje. Se na NSI ne bi upal staviti, da ne bodo sli v Sarcevo vlado.
  Ce je narod tako pod vplivom medijske presstitucije, da so volili Mesca, Sarca, Cerarja in Zidana, se pac naj na lastni napaki naucijo in spoznajo, kaj je to Venezuela.
  Sicer pravijo, da je ponavljanje ucenje, ampak slovenski volilec se ocitno iz ponavljanja ne uspe nicesar nauciti.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!