Čestitke ob prazniku dela

Na današnji dan praznujeva z ženo 35. obletnico poroke,  jutrišnji dan pa je praznik dela.

Praznik dela (znan tudi kot prvi maj) je mednarodni praznik delavstva, ki ga 1. maja vsako leto praznujejo v večini držav sveta, redka izjema so ZDA. Praznik je izvorno spomin na krvave demonstracije v ameriškem Chicagu v teh dneh leta 1886, znane pod imenom Haymarketski izgred, pa tudi največje praznovanje socialnih in gospodarskih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja. Zaradi politično levega navdiha, ki ga nosi praznik, je bil prvi maj skozi vso svojo zgodovino izstopajoči dogodek za demonstracije različnih socialističnih, komunističnih in anarhističnih skupin.

Pa da ne bo kakšnega razburjenja s strani levih političnih propagandistov. Gornje sem prepisal iz Wikipedije. Res pa je, da je prvi maj naš državni praznik. Lepo praznovanje in vse dobro vam želim.

5 komentarjev

  1. Zanimivo!
    V bivših komunističnih državah se delavci na demonstracijah ob 1. maju borijo za svoje pravice, za boljše plače, v državah demokracije, pa levičarska banada razgraja in uničuje vse kar ji pride pod roke.
    V Sloveniji ni ne demonstracij ne razbijanja in uničevanja.
    Izkoriščani delavci pohlevno poslušajo laži okorelih komunajzarjev, ki jim vladajo, a hkrati krivijo opozicijo za klavrno stanje v Sloveniji. Kaj čemo: 1. maj v Butalah!

  2. Vse najboljše za vajin praznik in še veliko delovnih uspehov.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!