Kakšno podobo predsednikov strank »prodajajo« dominantni mediji« ?

Predsednik neke stranke pride v svojo poslansko skupino in jasno pove, da nekega zakona sicer sploh ne pozna, pri tem pa v istem hipu svojim poslancem ostro zaukaže, da tega zakona ne smejo podpreti! Predsednik te iste neke stranke v svoji poslanski skupini, kar dvakrat naroči, da ne smejo podpreti zakona s katerim bi ustanovili specializirano sodišče za gospodarski in bančni kriminal.

No, kateremu predsedniku, katere stranke bi to ravnanje pripisali? Če bi to vprašanje postavili povprečnemu poznavalcu naše politike, bi veliko med njimi ponudilo odgovor, da je to Janez Janša. Tako pač naši dominantni mediji slikajo njegovo podobo. Jasno, slikajo ga kot »generala, ki le ukazuje«, vsi okoli njega pa smo le »vojaki«, ki to izvršujemo. Kot nekaj povsem nasprotnega pa dominantni mediji slikajo podobo Mira Cerarja in sicer kot milega, nežnega, poštenega in neodločnega predsednika. Celo sami so mu zato nadeli ime »Cmerar«.

No vidite, pa so očitno stvari povsem obratne kot nas prepričujejo dominantni mediji, ki jih navsezadnje za laži še drago plačujemo.

Predsednik te neke stranke je nihče drug kot sam Miro Cerar. Ta je svojim poslancem ostro zaukazal, da ne smejo podpreti Zakona o igrah na srečo, ki ga je spisal njihov poslanec Branko Zorman. Ta isti Miro Cerar je prav tako kar dvakrat zaukazal, da poslanci SMC ne smejo podpreti zakona s katerim bi ustanovili posebno sodišče za gospodarsko in bančno kriminaliteto.

Pa si boste morda rekli, da sem si vse to izmislil iz predvolilnih namenov! Ne, ne, sploh ne, to kar sem zapisal je povedal kar sam poslanec stranke SMC – Branko Zorman in sicer v oddaji Odkrito (na programu TV SLO3, dne 24. 4. 2018 ob 20.30 uri).

Pa smo tam… Že od leta 2000 sem politični sopotnik Janeza Janše in z vso odgovornostjo lahko trdim, da nisem slišal iz njegovih ust niti enkrat samkrat takšnega diktatorskega ultimata. Toliko o resničnosti poročanja naših dominantnih medijev…

2 komentarja

  1. Še hujši je primer predsenika neke druge stranke. Ki je prvovrstni kriminalec, a v javnosti velja za najsposobnejšega gospodarstvenika, politika in župana najlepšega mesta na svetu.
    Ta kriminalec je sicer za organe pregona in za sodstvo nedosegljiv. Mediji pa morajo o njem poročati le pozitivno, če ravno je kot podjetnik zavozikl vse svoja privatna podjetja, zavozil je tudi Merkator, ki bo vask čas izdihnil zaradi napak ,ki jih je naredil ta izredni gospodarstvenik.
    Podobno počne tudi z najlepšim mestom na svetu, ker v glavnem sadi le rožica in ustvarja blago klimo za razraščanje kriminala in opojnosti.
    Da skriva svojo balkansko mentaliteto, pa se ponaša s stranko lažnjivega imena: Pozitivna Slovenija. Resno se je potrebno vprašati, koliko je stranka pozitivna in koliko je slovenska?

  2. Saj vsi, ki smo slovenskih korenin komu je poz.slove ija namenjena še posebno zdaj pred volitvami.ko sem ob neki priliki mimo idoče na ljubljanskih uulicah povprašal o lokaciji neke ulice v bližini so mi vsi mot eden odgovorili:”neznam nisam odavde” močno dvomim, da so bili sami južni turisti.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!