Janja Sluga – z lažmi v boj za poslanski stolček

Kaj vam povesta besedi “Janja Sluga”? Za večino verjetno predstavljata neznano osebo ženskega spola. Ampak ni čisto tako, Janja Sluga je poslanka Državnega zbora, izvolili so jo Celjani, doma pa je iz Laškega. Ne bi pisal o omenjeni dami, ker si tega sploh ne zasluži zaradi svoje nedelavnosti, ampak danes je na novinarski konferenci neposredno napadla tudi mene zato ji seveda moram odgovoriti.

Za začetek pa utemeljitev trditve o njeni nedelavnosti. Ker ljudski pregovor pravi, najprej pometi pred svojim pragom, bom za začetek naredil kar primerjavo med mojim in njenim delom v tem mandatu. “Parlameter” je spletna stran, ki neusmiljeno beleži dejstva in nič drugega, zato jih sedaj poglejmo. Preveril sem jih namreč danes dne 12. 4. 2018. V tem mandatu je gospa uspela zastaviti 13 poslanskih vprašanj in pobud, jaz pa sem jih 423. Na eni seji je v povprečju govorila po trikrat, jaz pa po šestkrat; izgovorila je 174.351 besed jaz pa 619.376. Več ne bom našteval, poglejte si raje sami.

Janja Sluga v tem mandatu ni bila avtorica in prva predlagateljica prav nobenega zakona, trditev velja vse do januarja letos, sam pa sem medtem vsaj sopodpisnik nekaj manj kot sto zakonov, ki smo jih vložili poslanci SDS. Ne boste verjeli, stranka SMC in Janja Sluga so zavrnili vse zakone razen tistega, ki se je nanašal na stanovanje veterana vojne za Slovenijo in policijskega invalida Branka Šalamuna Šalčija.

Po osamosvojitvi Slovenije smo imeli do sedaj deset vlad. Niti ena vlada, pa naj si gre za Peterletovo, tri Drnovškove, prvo Janševo, Pahorjevo, drugo Janševo ali tisto od Alenke Bratušek, ni ob koncu mandata vlagala zakonskih besedil, ki bi finančno bremenila prihodnje vlade. Najbolj “etična” stranka SMC pa to sedaj neutrudno počne. Do sedaj so v času tik pred volitvami po odstopu Cerarja vložili okoli 40 zakonov, ki naj bi prihodnje vlade obremenili za 4 milijarde evrov. Seveda gre za zakone, ki jih predlagajo poslanci SMC, večina se nanaša na lokalna okolja, ker menijo, da si bodo tako zagotovili ponovno izvolitev. Tak je tudi Zakon o nujni sanaciji Celjske kotline, ki Celju v naslednjih desetih letih prinaša 24 milijonov evrov za okoljsko sanacijo. Avtorica je seveda nedelovna Janja Sluga, ki je šele sedaj ugotovila, da bi bilo dobro, da bi bila ponovno izvoljena.

No, pa smo februarja ta zakon tudi obravnavali, sam sem mu napovedal tudi podporo, žal pa sem bil na dan glasovanja v Bruslju na v naprej napovedanem sestanku. Moja odsotnost ni bila bistvena saj je bil zakon kljub moji odsotnosti zadostno podprt. Zakon je bil včeraj obravnavan na seji Odbora za infrastrukturo. Poslanci DESUS in SD so jasno napovedali, da bodo vse zakone SMC, ki so vloženi tik pred volitvami blokirali tako, da se ne bodo udeleževali sej odborov in Državnega zbora. Nerad povem, da je to načelna in državotvorna drža. V SDS vnaprejšnje obstrukcije obravnav teh zakonov SMC nismo napovedali, povedali pa smo, da večine ne bomo podprli in da se bodo poslanci SDS odločali samostojno pri posameznem zakonu. No in včeraj je zasedal Odbor za infrastrukturo, na katerem so obravnavali omenjeni zakon Janje Sluga. Sam nisem član odbora, zato tam nisem imel kaj iskati in sem bil na proslavi občinskega praznika v Celju. Janja Sluga se je danes grdo zlagala, ker je okoliščine prikazala tako, kot da se je ona borila za zakon jaz pa sem medtem bil na proslavi občinskega praznika v Celju.

Še ena anarhična podrobnost. Govorimo zopet o Zakonu o nujni sanaciji Celjske kotline. Zakon seveda ne zajema Šentjurja, čeprav so tam neposredni okoljski učinki iz Bukovžlaka, zato je Jelka Godec vložila ustrezen amandma, ki bi v zakon vključil tudi Šentjur, nakar je pa še poslanec SMC – Danilo Anton Ranc, vložil amandma, da bi v zakon vključili še Mežiško dolino. Prav ste prebrali, Zakon o nujni sanaciji Celjske kotline, bi torej ne vključeval Šentjurja, vključeval pa bi Mežiško dolino. Ste slučajno izrekli besedo Butale? Prav imate.

Ker je Janja Sluga danes na novinarski konferenci grdo lagala in me poniževala z besedami rekoč, da »tak človek kandidira v Celju«, ji jasno sporočam, da bodo o tem odločali volivci na državnozborskih volitvah in ne ona. Celjankam in Celjanom pa že drugič zagotavljam, da bom zakon na plenarni seji Državnega zbora podprl, ne morem pa glasovati na Odboru za infrastrukturo, ker nisem član tega odbora.

17 komentarjev

 1. Nek naš pregovor pravi, da ko se babnici nekaj zahoče, potegne več v breg, kot sedem volov z brega.

 2. Joža na vašo željo vašega komentarja nisem objavil, čeprav je čisto v skladu s pravili komentiranja. in ni žaljiv.

 3. V novonastali državi Sloveniji, se je leta 1991 v demokratično levico prelevilo širše vodstvo komunistične partije socialistične republike Slovenije. Postopoma je spreminjalo svoje strankarsko ime (KP, ZLSD, SD) in se širilo z ustanavljanjem novih strank (LDS, Zares, DeSUS ….) ter še večje število drugih strank, ki niso nikoli dosegle praga za vstop v parlament. Slednje so bile namenjene le temu, da so naivne volivce, s svojimi nazivi, vodile za nos in jim s tem postopoma uničevale voljo za nadaljno udeleževanje na volitvah.
  Slovenska levica stoji danes na temeljih teh, ki so nad lastnim narodom storili krvavi genocid le zato, da so lahko prišli do oblasti. Ker za taka dejanja ni moralnega opravičila, je bilo nujno potrebno resnico zamenjati z lažjo. To počnejo še danes in bodo počenjali to še naprej, dokler jih ljudstvo ne bo dokončno spregledalo.

  Ker je stranka SMC levičarska stranka iz naslova novih obrazov, tako, kot bo (je) tudi lista Marjana Šarca, Janja Sluga ne more uporabljati resnice, saj je kot njen pristaš, obsojena na neprestano laganje.

 4. Janja Sluga….Kdo sploh to je?

  Še vedno spremljam Vaš blog, dr. Vinko Gorenak…in ja, kar sem že nič kolikokrat ponovil
  DR. VINKO GORENAK – ZNATE, ZMORETE, SI UPATE…., ZA LJUDI, ZA SKUPNO DOBRO (in ne zgolj zase, za osebne interese. Kot to počne večina politikov). Neka gospa, Janja Sluga, pa naj pomete kje drugje-recimo najprej pred svojim pragom, potem pa naj nadaljuje, če si ji bo zahotelo pri sebi enakih…Dr. Vinko Gorenak je zagotovo zadnji pri katerem bi gospa “lahko pometala”.
  Nekateri pač ne znajo, ne zmorejo drugače, kot z lažmi…kot Janja Sluga.

  DR. VINKO GORENAK, HVALA VAM, DA STE KOT STE..VELIK PO SRCU!
  Dr. Vinka Gorenaka – PONOVNO ZA POSLANCA si lahko samo ŽELIMO…….

 5. Problem v volilnem boju proti levičarjem je v argumentih – levičarji vedno argumentirajo z vidika čustev, desničarji z vidika razume. Čustva pri ljudeh prevladajo. To je v naši državi še večji problem kod drukod. Željene spremembe bodo dosežene, ko bo napredek storjen na psihološkem nivoju posameznikov, šele na to na sociološkem nivoju družbe. Ustvarjanje ranljivh skupin, manjšin in drugih družbenih enot katerim naj bi se godila krivica je temeljni način pridobivanja pristašev na levici. To vidimo predvsem na zahodu kjer razne LGBT in podobne skupine dobivajo status žrtve in levi bojevniki pa so njihovi odrešitelji.

 6. Hvala Jure zadnje čase sem bolj aktiven na FB strani dr. Vinko GoreNaj poslanec v DZ

 7. Res je dr. Gorenak, bil sem vaš študent na FVV, podpornik pa še pred tem.

 8. Povdariti je potrebno še eno aktualno orožje levice, ki k nam prihaja iz ZDA (tam ga uporabljajo v absurdnih razsežnostih) in sicer sovražni govor. Sovražni govor je kaznivo dejanje, vendar se v političnem prostoru za tak govor označi tisti, ki ni všeč oz. se z njim ne strinjajo. V kolikor bi šlo dejansko za sovražni govor bi ga morali naznaniti organom pregona.

  Zlorabljanje te besedne zveze je postala obicajna praksa levih strank kar vodi v splosno napacno dojemanje pomena te besedne zveze v nasi druzbi in tako je argumentirana debata otežena pri določenih temah saj nestrinjanje s populisticnimi idejami pomeni sovrastvo. Populizem je avtomaticno pripisan desnici pa ceprav so najbolj demagoske in populisticne obljube prav zascitni znak levice. Ta dekadenca v razmisljanju nasega ljudstva se stopnjuje upam le, da doživimo tudi njen propad (dekadetnega razmisljanja namrec).

 9. Se opravičujem dr. Gorenak za spise a me naivnost naroda in sprevrzenost levicarskih idej prepogosto spravita do razmišljanja o naši družbi v kateri kjer pravicnost in enakopravnost dobivata nek drugi celo kontradiktoren pomen. Takšnih in drugačnih paradoksev je v vsiljenem nacinu razmisljanja vse vec in v kolikor pogledamo v Kanado, ki naj bi bila zgledna država se nam v prihodnje nič dobrega ne piše. Ideoloska prepričanja zatirajo oziroma zanikajo znanost in absurdom ni videti konca. Vaše delo v političnem prostoru zelo cenim in vam želim veliko uspeha na volitvah.

 10. Enej se vas dobro spomnim. Mojo številko imate pa se oglasite greva na kavo.

  VG

 11. Poslancem SMC ni za zameriti, da se lažejo.
  Če se laže njihov predsednik, da je Ustavni pravnik, pa sploh ni diplomiral,magistriral ali doktoriral iz Ustavnega prava, potem tudi od njegovih članov ne morete pričakovati nič drugega.
  Zgledi vlečejo.
  Prav tako jim ni za zameriti, da ne spoštujejo Ustave in zakonov, saj tako ravna tudi njihov predsednik.
  Dokazi:
  1. neUstaven odvzem mandata Janeza Janše
  2. nezakonita in neUstavna ravnanja pri 2.tiru
  3. Ahmad Shami.

  Še pred nastopom mandata je začel z drobižem (dvojno obračunane kilometrine), zaključuje pa z milijoni (imenovanje prijateljev na vrh DUTB) in milijardo (2.tir).

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!