Učitelji – ne dopustite, da Štrukelj iz vas dela »fah idiote«

Pred nekaj dnevi sem na tej spletni strani objavil prispevek z naslovom: »Štrukljev politični piknik in ne učiteljska stavka«, v katerem sem opozoril na zmedo, ki je potekala ob predmetni stavki. Učitelji so po eni strani zahtevali višje plače o katerih odloča nihče drug kot Vlada RS (torej stranke SMC, DESUS in SD), med tem, ko so ravno člani teh strank bili govorci na njej.

Človek bi pričakoval, da politiki na sindikalnem zborovanju ne bodo imeli govorov, v kolikor bi jih pa že imeli, bi bilo edino pravilno in pravično, da bi imeli to možnost opozicijski politiki. Ti bi namreč stavkajočim učiteljem lahko povedali, kako bodo oni reševali njihove stavkovne zahteve, ko bodo na oblasti. Naravnost »bedasto« pa je, da bi stavkajočim učiteljem sploh poskušali spregovoriti politiki vladajočih koalicijskih strank, ki o plačah učiteljev odločajo in proti katerim učitelji stavkajo. Tega ni nikjer na svetu, saj bi stavkajoča množica nemudoma izžvižgala takšnega govorca.

In ravno ta neverjeten dogodek se je zgodil v naši preljubi Sloveniji, učiteljem sta spregovorila Jernej Pikalo, nekdanji minister za šolstvo iz stranke SD in aktualni poslanec stranke SMC Saša Tabaković. In seveda, pravilno ste ugotovili, učitelji so njima glasno ploskali. Zakaj že? Zato ker sta predstavnika vladajočih strank, proti katerim učitelji stavkajo? Bedasto! Pa sem si mislil, no ja, učitelji pač niso ločili kdo je kdo in so govornikoma pač ploskali.

Toda stvar je v resnici veliko hujša, kot sem si sprva predstavljal. Pred dvema dnevoma ste lahko na TV SLO 3 spremljali oddajo »Res publica«, v kateri so poleg mene nastopili še Dragan Matić iz stranke SMC, Matjaž Nemec iz stranke SD in Jernej Vrtovec iz stranke NSi. Beseda je nanesla tudi na omenjeno učiteljsko stavko in Matjaž Nemec je jasno povedal, da so koalicijski partnerji pač dobili vabilo SVIZ – Branimirja Štruklja, da naj njihovi predstavniki nagovorijo stavkajoče učitelje. Da, prav ste prebrali, Branimir Štrukelj je torej kot govornike na učiteljsko stavko povabil predstavnike strank SMC, SD in DESUS, torej tiste proti katerim naj bi učitelji stavkali, saj prav te stranke sestavljajo vlado, ki neposredno odloča o plačah stavkajočih učiteljev.

Ne želim žaliti učiteljev, saj je moj prvotni poklic prav učiteljski, toda sprašujem pa se, kdaj bodo spoznali prevarantske namene Branimirja Štruklja, ki ni sindikalist, ampak prvovrstni levičarski politik, in sodeč po poročanju medijev o njegovih denarnih prihodkih, tudi kapitalist, ki iz učiteljev dela »fah idiote”!

9 komentarjev

 1. Zaradi feminizacije učiteljskga poklica, je učiteljstvo podobno, ne, enako, velikemu kurniku z množico kokoši-učiteljicami, imenovanimi tudi tršice,med katerimi pa so posejani petelini ravnatelji. Nad vsem tem preštevilnim kurnikom pa je nadpetelin, štukelj, ki z lahkoto obvalduje kokoši, saj so tetako krotkr , ker imajo svoje peteline, ki počno z njimi popolnoma enako, kot njihovi pisani pernati vzorniki.
  Ob takšnem stanju slovenskega šolstva ni pričakivati, da bi kurnik zapustili bistrejši od kokoši samih.
  Dokler bo tako, Slovenija napredka ne bo dožievela.
  Sramota je , da povprečni Slovence sploh ne ve, kdo mu vlada, kdo je odgovoren zato, da mu gre sabše, kot sosedom, da ne ve, zakaj mora v tujino.

 2. Na to je samo en odgovor: negativna selekcija! Ko enkrat butl dobi pravico govoriciti, “sproducira” samo nore besede, ki so premosorazmerne njegovemu intelektu, torej tipicno komunisticno brez vsebine.

 3. Obstajata samo dve možnosti in sicer, da so stavkajoči učitelji “fah idioti”, če pa to niso, so najbolj izprijene duše in skrajno neprimerni za učenje in vzgajanje otrok.

 4. Ko ga gledam, mi tudi njegovi kodri niso videti naravni; edino kar je na njemu naravnega je pohlep po denarju….

 5. Sem že enkrat nekje zapisal za pokvarjenega sindikalista Štrukla,da bi ga morali mediji ignorirat.
  Tako pa prižgeš KOMI RTV-SLO -A kanalizacijo-KOMI POP skoči Štrukl, odpreš SZDL -DELO
  VEČER,DNEVNIK skoči Štrukl. Celo doma se mi je dva dni dogajalo,odprem hladilnik zagledam Štrukla
  odprem lajdelc se prikaže Štrukl, odprem pomivalca neboste verjeli skoči ven Štrukel!
  Neverjeten je ta Štrukl !
  A si morste mislt, da je morda kakšen SZDL- novinar vprašal javno Štrukla o mesečni prihodkih ter
  osebnih nepremečninah, NE! SI NE MORSTE MISLT !!!

 6. Spoštovani g. Gorenak,

  v gornjih vrsticah navajate, da so »koalicijski partnerji pač dobili vabilo SVIZ – Branimirja Štruklja, da naj njihovi predstavniki nagovorijo stavkajoče učitelje«. Takšno vabilo so/ste dobile prav vse parlamentarne stranke! Ker ste v vrhu vaše stranke, je nenavadno, da tega dejstva ne poznate, če pa namerno zavajate z neresnicami, pa je to manj nenavadno in bolj zaskrbljujoče, a obenem ne presenetljivo.

  Naj pojasnimo: Glavni odbor SVIZ kot organizator stavke in množičnega shoda izobraževalk in izobraževalcev sredi letošnjega februarja na Kongresnem trgu v Ljubljani je prav na VSE parlamentarne stranke (koalicijske, opozicijske, nepovezane poslance in poslanca narodnih skupnosti) naslovil vabilo, naj se pred napovedano stavko v vzgoji in izobraževanju opredelijo do zahtev zaposlenih po ustreznejšem vrednotenju njihovega dela. Prav vsem smo ponudili enake pogoje glede tega ter našo pomoč pri snemanju izjave. Ta stališča strank bi (smo) predhodno posneli in nato predvajali med shodom. Ker se do prvotno določenega roka vse stranke niso odzvale, smo jih znova povabili k temu s prijaznim opomnikom. Navkljub temu se nekatere stranke niso odzvale (niti zavrnile vabila niti opravičile sodelovanja; med njimi tudi SDS), tako da so bile na shodu 14. februarja letos predvajane izjave strank DeSUS, SD, SMC, Levica in Alenke Bratušek.

  Navedeno torej vaše zapise in navedbe postavlja vsaj v zelo čudno luč, če ne celo kaj bolj naklepnega.
  Lep pozdrav!

  Tajništvo GO SVIZ

 7. Spoštovani

  Nisem seznanjen, da ste vabili vse politične stranke. Je pa skrajno nenavadno, da vabite na sindikalne proteste politike na sploh, kaj šele politike vladajoče koalicije, proti katerim stavkate. Kak smisel ima, da stavkajoče nagovorijo predstavniki tistih, ki imajo oblast in bi probleme stavkajočih morali reševati.

  dr. Vinko Gorenak

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!