Štrukljev politični piknik in ne učiteljska stavka

Preteklo sredo naj bi bili v Sloveniji priča eni največjih stavk Štrukljevega sindikata SVIZ. Ali boste verjeli tej informaciji ali ne prepuščam vam, ampak jaz osebno temu ne morem verjeti. Več kot očitno je, da v resnici sploh ni šlo za učiteljsko stavko ampak prej za Štrukljev politični piknik katerega namen je bil kristalno jasen. Cilj “Štrukljevanja” je bil en sam in sicer prenesti pomemben del volilnih glasov, ki so bili na državnozborskih volitvah leta 2014 namenjeni stranki SMC k stranki SD. Če pa bi se slučajno zgodilo, da bi vendarle kdo ne upošteval sugerirane “prave izbire” (torej stranke SD) in namenil svoj glas Marjanu Šarcu pa tudi prav. Vse kar sem zapisal je bilo na tem “pikniku” tako očitno in v nebo vpijoče, da le največji politični zaslepljenci ne spoznajo resnice! Pri tem ne gre spregledati, da je politično zaledje Štrukljevega sindikata leta 2014 v veliki večini glasovalo ravno za stranko SMC Mira Cerarja. Štrukelj je namreč preveč premeten “sindikalist”, oprostite, politik, da ne bi znal v sedanjih političnih razmerah pravočasno ukrepati, kar je z zadnjo učiteljsko stavko tudi storil, pri tem pa je bil njegov osnovni cilj viden iz lune.

Vsakdo v javni upravi kjerkoli v Evropi lahko stavka, takrat stavka proti svojemu delodajalcu, to pa je proti aktualni vladi! So se naši stavkajoči učitelji vprašali proti komu stavkajo? Mislim (oziroma vem) da ne. Če bi stavkali proti vladi, kot svojemu delodajalcu, bi morali govornike iz stranke SD (Pikalo) in iz stranke SMC (Tabakovič) izžvižgati. Ta dva govornika sta namreč predstavnika v vladi sodelujočih strank, ki odločata o plači učiteljev. Toda ne, stavkajoči učitelji so njunima govoroma glasno ploskali, pri čemer pa so v resnici ploskali vladi, ki določa višino njihovih plač. Proti komu so torej stavkali?! Narobe svet torej, ki je mogoč le v Sloveniji.

Na podlagi vsega navedenega tako z gotovostjo trdim, da ni šlo za učiteljsko stavko ampak za Štrukljev politični piknik, katerega namen je bil kot sem že predhodno omenil, prehod volivcev stranke SMC k stranki SD.  Ti volivci bodo po vsej verjetnosti junija 2018 torej volili tisto politično stranko, ki je na oblasti že 20 let od skupno 27 let samostojne Slovenije in ki korenini v totalitarnih časih naše polpretekle zgodovine.

Pa naj mi še kdo reče, da imajo volivci vedno prav… oziroma nedvomno pa je v sledeči misli veliko resnice: “VSAK NAROD IMA TAKŠNO VLADO, KOT SI JO SAM ZASLUŽI”!

7 komentarjev

 1. Spoštovani ,
  moram se oglasiti , čeprav ni kaj veliko za dodati vašim mislim nasploh . Mislim da to ni le piknik , ampak čisti volilni shod , plačan bo dvakrat , prvič verjetno z dnevnico o kateri na koncu stavke ne bodo posebej poročali in drugič z povišico ob kateri bodo prezrli oziroma nasankali slabo plačene skupine v javnem sektorju , saj vemo da krivice in nezadovolstvo napaja moč levice . Še veliko je za dodati , zato prosim ostanite aktivni , malo po malo pa se le bistri slovenski um .
  Milko

 2. Slovenski državljani imamo tako vlado, kot si jo zaslužimo in dobili bomo tako vlado, kot si jo bomo zaslužili! In spraševali in čudili se bomo kako, da nas je vsa vzhodna Evropa prehitela v vseh pogledih.

 3. Glede na to, da so udeležence “najbolj množičnega” učiteljskega mitinga v organizaciji Štrukljevega sindikata SVIZ pozdravili predstavniki strank vladajoče koalicije SMC-Desus-SD in v medijih tudi aktualna resorna ministrica za šolstvo in šport, je šlo več kot očitno za svojevrstno predvolilno zborovanje oz. za politično in ideološko motivirano zlorabo desettisočglave množice vzgojiteljev in učiteljev iz vse Slovenije.
  Pri tem bi moralo “raziskovalne” in “neodvisne” novinarje zanimati, kdo je organiziral in kdo je plačal stotine avtobusov, ki so radožive mitingaše pripeljali v Ljubljano. In kdo bo navsezadnje “stavkajočim” vzgojiteljem in učiteljem nadomestil nezasluženi osebni dohodek tistega dne, ko so se sredi glavnega mesta svobodno in dejavno veselili sindikalnih pravic in svoboščin pod vodstvom Branimirja Štruklja ter ob tem tudi kot da malo protestirali.
  Način organizacije in uporabljena ikonografija učiteljskega mitinga spominjata na Miloševićeve mitinge iz časov “jogurt revolucije”, kateri smo se na Slovenskem v času boja za osamosvojitev in demokratizacijo Slovenije odločno uprli. Zdaj vse to očitno nikogar (več) ne moti, kot tudi ne, da učitelji več kot zgovorno in množično javno dokazujejo da šola na Slovenskem nikakor (še) ni nevtralna, ampak je globoko in na široko ideološko kontaminirana ter politično še vedno prevladujoče enostran(kar)ska.

 4. Strinjam se, da ne gre zgolj za politični piknik, ampak strankarski shod. Štrukelj je kandidiral na volitvah v EP na listi strankeTRS (sedaj LEVICA oz. ZL)
  Štrukelj torej ni kdorkoli oziroma zgolj zelo dobro plačan sindikalni aktivist.
  Glede na to, da je študiral do 31. Leta starosti, se je, ne glede na to, kakšen človek je, lahko veliko slabega naučil.
  Njegova izjava (spontana ali namerna) v Mladini leta 2012:
  »Mi, ki si prizadevamo, da bi bil ta jebeni kapitalizem bolj človeški in pravičen, smo pravzaprav največji borci za njegovo ohranitev.«, pa po mojem mnenju dokazuje, da je za slovensko družbo zelo nevaren.

 5. Vse ste povedali, g.dr.Gorenak!

  Ni kaj dodati, samo kolnem lahko.
  Res so delovne svinje v velikem Udbokučanističnem svinjaku 1984 CK ZK Murgle in kurbe v Kupleraju Slovenistan.

  Ivan Dobri Kramberger vas je opozoril najmanj leta 1984, pa niste slišali, niste videli, niste vohali!
  Ubili smo ga, vsi smo ga ubili, ko smo bili tiho kot mozoljaste riti!
  Zdaj pa molčite in trpite!

  “Fakyu Serpentinšek” PRESS !

 6. Točno to je bil namen te “stavke”, kar sem nekje že komentiral. Zanimivo pa je, da ko se pogovarjam o tem “političnem shodu” z navadnimi ljudmi, večinoma naletim na sindrom “tršice učiteljice Micke” … Kar pa seveda ni dobro in kaže na to, da se bo tudi na naslednjih državno zborskih volitvah za Slovenijo in demokracijo slabo izšlo, če se bo tako nadaljevalo.

 7. Zelo lucidno in v piko zadeto dr. Gorenak, se strinjam z napisanim. Ok, nasprotnika poznate. Kaj pa bomo mi naredili?

  Domoljubnost je vleči poteze, ki so sprva težke. Rezultat prinese nekaj, kar nas presega. In brez korenite, tudi boleče, spremembe pri nas ne bo šlo ali pa čakati še desetletja dolgo in analizirati, kaj nasprotnik počne. A je to kakšno življenje?

  V razmislek 44. zapis, potem pa kakor kdo želi:
  https://gospodovasepetanja.blogspot.si/2018/02/44.html#comment-form

  Komentator Pravapot pravi: In spraševali in čudili se bomo kako, da nas je vsa vzhodna Evropa prehitela v vseh pogledih.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!