Halo policija – 113 – ali delate politično nepristransko?

Naredimo na začetku primerjavo dveh dogodkov, ki jih že gotovo poznate. Mediji so leta 2015 poročali o tem, da je Branko Roglič, hrvaški državljan in častni konzul Republike Hrvaške v Sloveniji, stranki SMC Mira Cerarja, daroval finančna sredstva za volilno kampanjo 2014. Tako dejanje je z zakonom prepovedano in predstavlja prekršek.

V začetku januarja 2018 pa je udarno odjeknila novica, da je SDS pri Dijani Đuđić, državljanki BiH, najela posojilo, ki pa naj bi bilo večje kot to dovoljuje zakon. Res je, tudi to je prekršek.

Iz pravnega zornega kota naj bi se dva v bistvenem enaka prekrška s strani organov pregona obravnavala, v skladu z zakonom, enako. Kakšna pa je realnost v Republiki Sloveniji?

Iz poročanja medijev smo lahko pred mesecem dni zasledili, da sta policija in tožilstvo vzela pod drobnogled posojilo Dijane Đuđić stranki SDS. Obe instituciji torej proučujeta ali je šlo v tem  konkretnem primeru za prekršek ali ne. Zato sem posledično na Vlado RS naslovil poslansko vprašanje, v katerem sem jo povprašal, če je policija leta 2015 vzela pod drobnogled tudi donacijo Branka Rogliča stranki SMC? Odgovorili so mi, da omenjenega suma niso obravnavali, saj niso zaznali, da bi bilo karkoli narobe!!!

Halo, policija, 113 – ali res delate politično (ne)pristransko?

5 komentarjev

 1. Ne samo policisti, tudi ustavni sodniki imajo dvojna merila (lastna grenka izkušnja).
  Skrajno nedopustne so kršitve temeljnih človekovih pravic s strani državnih uradnikov, še posebej s strani ustavnih sodnikov. To sem zelo boleče občutil tudi na lastni koži. Vendar gre tu za posameznike in njihov lastni interes, ki sicer tudi predstavlja do določene mere javno korist, vendar to ni usodno za državotvornost .
  Za državotvornost in zagotavljanje javne koristi pa je bistveno (in usodno) nekaj drugega. To je neke vrste pozitivna diskriminacija (ustvarjanje privilegijev za svoje ljudi, kot je zapisal Đilas) in neukrepanje državnih funkcionarjev in uradnikov (zaradi dvojnih meril) proti tistim sodržavljanom, ki masovno lažejo in masovno kradejo (kradejo ljudsko premoženje, kot je prav tako zapisal Đilas) – (op. a.: proti elementarnim ubijalcem še nekako ukrepamo). Sem spada tudi zgodba o protizakonitem financiranju SMC in neplačanih obveznostih SD.
  Za Jana Zobca je zloraba prava ključen problem Slovenije in pravi (javno): “da ga je kot pravnika globoko sram”.
  Moje mnenje pa je, da so ključni problemi današnjega časa mnogo bolj enostavni.
  Laž (ne šele zloraba prava v birokratsko urejenem pravnem kaosu) je po mojem mnenju temeljni vir vsega družbenega zla.
  Laž je sovražnik naše družbe, ki je močnejši od vseh zunanjih in notranjih sovražnikov skupaj.
  Urejen pravni red (in posledično blagostanje državljanov) tudi ni odvisen od zakonodaje ali takšnih in drugačnih reform, ampak je odvisen zgolj od resnicoljubnosti ljudi.
  Dokler ne porušimo tovrstnega boljševizma, vsaj jaz nimam upanja, da bi lahko
  odpravili kršitve človekovih pravic.
  Zato NA POTI SLOVENSKIH OTROK IN DRUŽIN V LEPŠO PRIHODNOST PORUŠIMO UDBOVSKO BOLJŠEVISTIČNI ZID IN ZGRADIMO MOST RESNICOLJUBNOSTI PREKO REKE LAŽI.

 2. Nasvet stranki SDS. Naredite spisek odgovornih oseb v vseh inštitucijah, ker niso naredili korakov v postopkih kazenskih odgovornosti, seveda dokazanih ali uravnoteženih po načelu enakosti.
  Ta spisek mora biti na spletu prisoten 24 ur do volitev in naprej.
  Morda se butlov malo prime in začnejo razmišljati.

 3. Vse represivne organe v Sloveniji bi bilo potrebno končno prevetriti z močnim pišem, ki ne bi več omogočal vrnitve kontaminiranih “odpišanih”. Ampak lahko reči, problem je v tem, kako to storiti. Z levičarji na oblasti nikakor, že današnja stavka “javnih” je pokazala, da je to pač prvo veliko predvolilno zborovanje levičarske sfere, ki obeta še nadaljnje desetletje prevlade teh pripadnikov Novega razreda.

 4. Podpiram predlog osebe z pseudonimom Robotron.
  Predlog je vreden resne obravnave.
  Za tiste, ki ne veste, kaj pomeni beseda Robotron:
  Robotron je bil Vzodnonemški ( DDR ) velikan v proizvodnji računalnikov in druge elektronske opreme. Njihov nejvečji partner in zastopnik pa sta bila Birostroj, Maribor (Servis, Prodaja, in še in še) in Emona Ljubljana, kot zastopnik in uvoznik. Na račun Robotrona se je obrnilo veliko denarja in veliko zabave.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!