Kje je ilegalni migrant Ahmad Schami

Že kar nekaj časa je minilo od kar je Vrhovno sodišče Republike Slovenije odločilo, da mora Ministrstvo za notranje zadeve, kljub nasprotovanju Mira Cerarja, ilegalnega migranta Ahmada Schamija izročiti Republiki Hrvaški. In sedaj? Vse tiho je bilo! Pa ne bo tako. Pravkar sem na Vlado Republike Slovenije naslovil naslednje poslansko vprašanje:

 »Vse sodne instance v Republiki Sloveniji, vključujoč Vrhovno sodišče RS, še pred tem pa Ustavno sodišče Republike Slovenije (zavrnitev obravnave) so odločile, da mora Ministrstvo za notranje zadeve ilegalnega migranta Ahmada Schamija izročiti Republiki Hrvaški. V zvezi s tem sprašujem naslednje:

 1. Ali je ilegalni migrant Amhad Schami že izročen Republiki Hrvaški?
 2. Če je odgovor na prejšnje vprašanje negativen, prosim za podatek, kakšne aktivnosti v smeri izpolnitve odločitve Vrhovnega sodišča Republike Slovenije je do sedaj že izvedlo Ministrstvo za notranje zadeve?«

Odgovor Vlade Republike Slovenije (časa ima 30 dni – žal), bom seveda objavil.


 

10 komentarjev

 1. Sram me je, da nam vladajo ljudje, ki ne spoštujejo ustave in zakonov, odločb sodišč.
  Če Vi, kot strokovnjak, nimate odgovora, kako naj vemo državljani.
  Tudi po 30 dneh ne bo jasno.

 2. 22.01. letos sem bil po opravkih v Ljubljani in se omenjeno osebo srečal, kako se prosto sprehaja po naši državi. Od tu naprej si zamislite ,da se napisal še precej teksta vendar bi bilo to nevljudno saj za trenutno oblast nimam dobre besede. Skratka GOLAZEN:!!!!!!!!! Koliko časa še?
  LP.

 3. Ne ni res. Takrat je šlo za odločitev Upravnega sodišča RS, ki je odločilo, da lahko ostane v RS in ministrica je morala to spoštovati. Ker se je ministrica pritožila na Vrhovno sodišče, je to odločilo, da ima ona prav in ne Upravno sodišče, je šele sedaj možnost dokončnega izgona.

  V Gorenak

 4. Kako naj imam jaz odgovor kje je Schami? Dolžnost MNZ je, da ga pošlje na Hrvaško in jaz jih sprašujem ali so to že naredili ali ne in če niso zakaj niso in kdaj bodo. To je vse.

  V Gorenak

 5. Brigajte se raje za pomembne stvari in državljane Republike Slovenije! Še tisoče ljudi je v Sloveniji, ki ne bi smeli biti. Vi pa se igrate politične igrice zaradi črke zakona!

 6. Hvala, ker vztrajate!
  Dodati bi morali še tretje vprašanje: Kje se ta Schami sploh nahaja?

 7. Ja pa ha neumnosti pišete. Prepuščam vaše neumnosti komentatorjem…
  VGORENAK

 8. Danes sem prebral Šeficevo zagotovilo, da postopki za vračanje brivca potekajo. Ni mi jasno kakšni postopki so tu še potrebni, saj je od sklepa sodišča minil kar lep čas. Najbrž gre zopet za komunistični nateg javnosti.
  Sicer pa predvidevam, da bomo tipa, če bo res vrnjen, kmalu dobili nazaj na stroške slovenskih davkoplačevalcev-Hrvati mu bodo sigurno po hitrem postopku dali azil in lahko se bo prosto gibal (v Slovenijo!). Zaradi tega sem mnenja, da je take vsiljivce potrebno vračati čim dalje, v prvo državo Schengena (Grčijo), ali celo v Turčijo.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!