Spodletela provokacija levih političnih strategov 28 01 2018

Že večkrat sem zapisal, da je informacija o kreditu SDS zgolj prva malo bolj resna »medijska bomba« v rokah nasprotnikov desnice, kolikor jo je sploh še ostalo, bi zapisal Tomaž Štih, na družbenih omrežjih bolj znan kot »Libertalec«. Z vračilom kredita in jasnim sporočilom, da je bila to napaka, so levičarski strategi, ki so računali na to, da SDS ne bo tako reagirala, izgubili veter v svojih jadrih. SDS je s to potezo, pač »preluknjala« njihova jadra. Seveda je jasno, da se bodo take ali drugačne provokacije levičarskih strategov nadaljevale in dejansko nikoli ne veš kakšno »medijsko bombo« bodo vrgli iz katere njihove greznice.

Pred tremi dnevi je odjeknila vest, da je Jakov Fak, Hrvat po narodnosti, ki živi v Sloveniji, ima naše državljanstvo in tekmuje, ter zmaguje pod našo zastavo, odklonil možnost, da bi na otvoritvi prihajajočih zimskih olimpijskih iger nosil slovensko zastavo. Novica je bila podkrepljena s podatkom, da je tako odločitev sprejel zaradi napadov posameznikov nanj, češ, da kot Hrvat ne more nositi slovenske zastave. Tipičen rasistično, nacionalistični razlog, čigar domovinsko pravico levi politični strategi pripisujejo politični desnici. Od te informacije do tega, da bi levi politični strategi krivdo za to pripisali SDS in Janezu Janši je po moji oceni manjkalo le še nekaj ur.

 Toda načrti levih političnih strategov so splavali po vodi. Prvi se je na twitter profilu oglasil poslanec SDS Franc Breznik, takole je zapisal:

franc breznik‏ @FrancBreznikSDS Jan 26 franc breznik Retweeted dr. Miro Cerar. Če kdaj, se pa na tej točki globoko strinjam z @MiroCerar in se pridružujem obsodbi nestrpnežev do @jakov_fak , da bi kandidiral za nosilca slovenske zastave na @Olympics @Pyongchang_2018 Tudi zame so taka dejanja popolnoma nesprejemljiva.

Takoj ko sem to opazil sem reagiral tudi sam:

26 Jan 2018 dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Jan 26 @jakov_fak Ne vem ali je še čas ali ne, toda OBSOJAM vse negativne komentarje na vaš račun, če je še mogoče si premislite, živite v Sloveniji, tekmujete za Slovenijo in to šteje. Utišajte nestrpneže tako, da prevzamete nošenje slovenske zastave, to bo pravi odgovor.

Sledil je še komentar poslanca SDS Žana Mahniča:

Žan Mahnič‏ @ZanMahnic Jan 26 Ponosen sem, ko uspešno zastopa Slovenijo in zanjo zmaguje in ponosen bi bil tudi, ko bi nosil slovensko zastavo. Škoda, da se je @jakov_fak tako odločil.

Naša sporočila so delili mnogi. Mnogi twitteraši z desnega političnega pola so prav tako obsojali napade na Jakova Faka. Ker pa je nekako v zraku ostalo poročanje večine medijev o nestrpnih komentarjih na račun odličnega Jakova Faka in ni bilo jasno kaj se je dejansko dogajalo sem se ponovno oglasil takole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Pozivam novinarje @PopTV @24ur_com @rtvslo @Delo @Dnevnik_si @vecer in sportne zveze, da prepričajo @jakov_fak , da prevzame nošenje SLO zastave na OI. Kdorkoli so že nestrpneži do njega zato ker je Hrvat, jih je treba ustaviti.10:30 PM – 26 Jan 2018

No omembe vrednega odziva seveda ni bilo, zato na tej točki omenjam zgolj odziv športnega novinarja Roka Tamšeta, ki se je oglasil takole:

Rok Tamše‏ @RokTame Jan 27  Replying to @drVinkoGorenak @PopTV and Vinko, vi preprosto ne morete nikogar pozivati, ker ste nekredibilni, nekompetentni, nepomembni in nevedni.12 replies 3 retweets 11 likes

No, da je to žalitev je jasno samo po sebi, izmenjala sva si nekaj twittov, nato pa je odnehal. Novinar očitno ni dojel kaj sporočam. Namesto, da bi se spravil iskati resnico o žaljivih napadih ja Jakova Faka, je nesramno napadel mene. To je pač v skladu z logiko levičarjev. No minil je prvi dan, pa nihče nikjer ni razkril nestrpnih napadov na Jakova Faka, zato sem zapisal tole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Glede na to, da nihče nikjer ne najde sovražnih komentarjev zoper @jakov_fak ki naj bi nosil, a se je odpovedal nošenju SLO zastave na prihajajočih zimskih OI, obstaja resna možnost da je to “fake news”. Pravi odgovor @jakov_fak bo če SLO zastavo nisi.

Nič se ni zgodilo niti drugi, niti tretji dan. Mediji sedaj poročajo o dveh »čudnih« klicih do Jakova Faka, zaradi katerih naj bi se odločil, kot se je. Ker pa še vedno ni nobenih dokazov o tem kdo so bili nestrpneži do Jakova Faka in kaj so mu sporočali, postaja vse bolj jasno, da gre za novo »medijsko bombo«, ki so jo levi politični strategi skušali podtakniti politični desnici, zlasti SDS. Toda kot vidimo neuspešno. Odločitev samega Jakova Faka, pa je vsaj zame še vedno neznanka.

 »Fake news« – lažna novica

Čas bo pokazal v kateri predal lahko pospravimo zgoraj omenjeno dogajanje. Za sedaj vem le to, kar sem zapisal. Da pa je naš dominantni medijski prostor zasičen z lažnimi novicami pa tudi vemo. Pred dnevi so na POP TV poročali o nekem filmčku, ki naj bi diskreditiral Gorana Klemenčiča pred glasovanjem o tem ali bo postal  Komisar za človekove pravice pri Svetu Evrope. Filmček, ki so ga seveda povezali z SDS in mimogrede pokazali tudi mene, sem si z zanimanjem pogledal vsaj dvakrat. Nič v njem ni netočnega, nič v njem ni »fake news« ali lažna novica. Zato sem na twitterju dvakrat zapisal tole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Jan 26 Še enkrat pozvam vse, da mi pomagajo na tem filmčku https://siol.net/novice/slovenija/ko-svet-evrope-odloca-o-klemencicu-po-spletu-krozi-filmcek-o-njegovi-neprimernosti-458233 … o Klemenčiču najti delček, ki je “fake news” kot so to povedali na @24ur_com

Če mislite, da je bil kakšen odziv levičarjev ali POP TV na moj poziv se seveda motite. Levičarski politični strategi imajo pomembnejše delo. Pripravljajo novo »medijsko bombo«.

7 komentarjev

 1. Z levičarji bo težko priti na kraj.
  Danes sem si prečital prispevek nekega novinarja v Večeru. V uvodu trdi, da ga prijatelji nagovarjajo
  (šalijo se), da je buzerant. Nato taisti reazglablja o teoriji pojma buzerant.
  Ko je nehal z bluzenjem, se je spravil na g. Janeza Janšo, češ da mu je slednji nekje “ojačal” tvit z vsebino o buzerantu. Odloča se še, ali ga bo tožil za razžalitev časti oziroma za sovražni govor.
  V nedeljo, ko bi človek pričakoval, da bo v medijih kaj pomirjačega ali veselega, pa nam skuša dan pokvariti takle pusun, ki sebe imenuje podobno kot Magnifiko v pesmi “magnifiko je peder”.
  Kje je le konec padanja, a bo še dolgo trajalo ?

 2. Tudi sam sem iskal sovražne zapise na račun Jakova Faka, pa po najboljši volji tega nisem uspel nikjer zaslediti. Menim, da je bilo to delo režimu podrejenih medijev, da bi potem lahko napadali SDS, kako da so sovražni do tujcev. Več ko bo takih in podobnih “fake news”, bolj bom podpiral stranko SDS!

 3. Levičarji se lotevajo tujerodnih slovenskih športnikov na rasistični in šovinistični način, pripisujejo pa tovrstna početja humani in človeški desnici!
  Škoda da javnost naseda takšnim nonsensom, nesmislom torej!

 4. V primerih, kot je film o Klemenčiču in aktualna medijska zadeva Jakov Fak, nehote dobim
  asociacijo na zaigran nemški incident na Nemško – Poljski meji leta 1939.

 5. Pozdravljeni dr. Gorenak,
  vse kar ste zapisali in kar so drugi iz stranke SDS dodali, je tako velika resnica , da kar boli. Poglejte, vsi ne gledamo vseh TV kanalov in vseh oddaj na TV, vsi ne beremo vseh časopisov, vsi ne spremljamo vseh twittov, zato nekatere novice ali pomembna resnica gredo mimo nas navadnih državljanov.
  Za enkrat ste uspešno ustavili podtikanje in grdo laganje levičarjev in »pravičnih in objektivnih« novinarjih o g. Jakobu Faku in nošenju slovenske zastave na zimskih olimpijskih igrah…
  V Sloveniji nekateri novinarji lahko počnejo kar jih je volja. Na srečo imajo imena in priimke. Zato predlagam, da tiste, ki bodo lažnivo pisali, zapišete v seznam z imeni in priimki in dodate bližnjico lažnivega prispevka. V opombah pa postrezite z dokazljivo resnico.
  Zanimivo bi bilo spremljati, kdo bo imel objavljenih največ lažnivih prispevkov in kdo bo med prvimi nosil svojo sramotno zastavo. Upam, da bo nekoč vse lažnive novinarje zelo, zelo sram.
  Na enem twittu je nekdo, enkrat tako lepo zapisal, jaz bi pa rada še večkrat ponovila (zaradi našega prevaranega in z lažmi zavedenega naroda), da naj se Slovenci strnemo pod skupnim simbolom in naj nadaljujemo graditi domovino na vrednotah slovenske osamosvojitve.
  Želim si, da bi bodoči novinarji lahko pisali po svoji sposobnosti in svoji volji. Ko bo prišel ta dan, takrat bodo pošteni in objektivni novinarji lahko nosili slovensko zastavo sebi in vsem nam v ponos.
  Lep pozdrav

 6. Bilo bi smešno, kakšni trotlji so ustvarjalci teh lažnih novic. Žalostno je pa to, da vse delajo za, in pod pokrovitejlstvom VLADAJOČE KLIKE, pa kdor koli to je. Jaz nisem seznanjen z mračnjaškimi revolucionarji, toda slep in gluh tudi nisem, in se mi enostavno gabijo. Gabijo se mi do te mere, da moram večkrat prestaviti program na TV, ko v njihovem imenu klečeplazniki govorijo neresnice in polresnice. Pokvarjeni so v dno duše in res ne vem, kako lahko živijo s takim moralnim bremenom. Prav zanima pa me, kako njihovi sorodniki, njihovi najbližji gledajo na te svinjarije? Pepca Kardeljeva, rojena Maček je hotela povedati nekaj več o revolucionarjih, pa je morala poprej pred glavnimi izpovedmi tragično končati življenje. Spomnim se da je v cajtungu pisalo, da je zaradi izgube stanovanja naredila samomor. Sam pa ugibam, kdo ji je pri tem samomoru pomagal?

 7. There was a year, The Hollky anno Dominni, 1941!
  Once upon the time in Slovenian unique history.
  There was a strategy of Slovenian fucking bloody killers belonging to the Kajn family who stricly decided that they will concquer their sisters and brothers by tortures, lies and killings.
  They think that’s stil remaining a lot to be done.
  BUT, there is the Holly Ghost who stays with the Holly Truth!
  AND WE WILL NEVER EVER GIVE IT UP!
  The HOLLY JESUS CHRIST, WE BELONG TO YOUR POWER AND WE’LL STAY WITH YOU FOR ALL THE TIMES AND THERE IS NO DARK POWER WHICH CAN GO ALL OVER OUR HOPES!
  N E V E R !
  Zlo nikoli ne bo zmagalo!
  James Manjackal is telling us his Story & The Holly Mary from Medjugorje is praying all the time for all of us!

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!