Spoštovane in spoštovani….

Silvestrsko popoldne, 31. 12. 2017, se preveša v drugo polovico.  V zadnjih 33. letih, kolikor zahajam v ta konec naše lepe domovine, kjer živim danes, se ne spomnim tako lepega in sončnega dne.  Nič posebnega se verjetno ne bo zgodilo v preostanku tega dne in tega leta, ki ga bom v celoti preživel med svojimi doma. Le še skromna, zlasti pa manj kalorična večerja, s kakšnim kozarcem vina je torej pred menoj in seveda lepe želje ob novem letu, ki nezadržno hitro prihaja.

Današnji dan je res dan lepih želja. Lepih želja, za čas, ki prihaja. Pa tudi zahval tistim, ki so nam najbližje. Morda udi tistih za katere smo v izstekajočem se letu naredili kaj dobrega. Eno takih sporočil sem pravkar prejel. Branko Šalamun Šalči, upokojeni policijski invalid in veteran vojne za Slovenijo, ki so ga še pred mesecem dni metali iz službenega stanovanja na cesto, je zapisal takole: »Predsednik države je podpisal zakon, ki sedaj velja za nedoločen čas. Hvala. Srečno in zdravo leto 2018 želim«. Kako lepo, kako iz srca, saj veste o njem sem pisal zadnje dni tega meseca. Njemu in še nekaj deset njemu podobnih, smo z zakonom zagotovili streho nad glavo. Tudi zakonsko ga nihče več ne more vreči na cesto.

Moje misli pa so danes tudi pri vas, bralcih moje spletne strani in sledilcih na twitterju. Deseto leto mineva od kar smo se začeli spoznavati na tej spletni strani. Le nekaj vas je bilo takrat, ko se je pisalo leto 2008 in sem mojo spletno stran odprl za namene takratne volilne kampanije za volitve v Državni zbor leta 2008. »Naša družina« je narasla na več kot 60.000 na mesečni ravni leta 2012, ko sem bil minister. Sedaj nas je manj. Tudi preko twitterja se poznamo že sedem let, osmo se je že začelo. Tudi ta »naša družina« šteje nad 8.000 posameznic in posameznikov. Mnogi smo se tako ali drugače tudi osebno spoznali. Tako velikega števila posameznic in posameznikov seveda ne morem zanemariti na tako pomemben dan, ki se pravkar končuje.

Zdelo se mi je, da se bomo v letu 2018 tako ali drugače počasi a zanesljivo razšli. Saj veste vse je minljivo, vse se enkrat konča, tudi moje politično delo poslanca v Državnem zboru, ki je tako ali drugače temelj našega druženja. Toda sedaj, glede na moje zadnje politične odločitve o sodelovanju na volitvah v Državni zbor leta 2018, v to nisem več prepričan. A to je sedaj manj pomembno. Pomembna so voščila in lepe želje.

Spoštovane in spoštovani, bralke in bralci moje spletne strani, sledilke in sledilci na twitterju! Ostanimo skromni in pošteni taki kot smo. »Veliko zdravja in vse dobro v letu 2018 Vam vsem želim«.

5 komentarjev

 1. Vem, da imeta ogromno lepih želja. Vem, da niso namenjene samo vam in vašim najdražjim. Vem, da želite, da se te lepe želje uresničijo, zato vam želim, da se to tudi zgodi. Vsi bomo imeli mnogo doberga, če se vam želje uresničijo.
  Pa srečno!

 2. Hvala cenjeni g. Gorenak. Ostanite še naprej z nami, potrebujemo vas in vas imamo radi!

 3. Tudi Vam /Tebi/ vse dobro v letu 2018 ne vem za koga gre poznam dva Ivana Preloga eden je poslanec drugi bivši policist. Enega vikam drugega ne.

  V Gorenak

 4. Spoštovani pokončni mož in garač, dr.Gorenak !

  Velikokrat sem vam zapisal, da bo sila nenavadno, da bi vse spustil iz rok in šel na dopust, zdaj, ko Vas Slovenija najbolj potrebuje.
  Absolutno ste svobodni, da se vsedete in uživate svoje tretje in četrto obdobje, ampak bilo bi tudi skrajno zanimivo doseči vrhunec, ki ga udbokučanistan ne pozna, ga nima predvidenega in ni niti malo vajen!

  Atraktivna odločitev za velike ljudi.
  Hvala za 2017!
  Uživajte in veliko energije, volje, dokazane zdrave pameti in sreče v 2018 !

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!