Kaj se skriva za skrivnostnim twittom – kandidiral bom za poslanca v DZ

To, da v naslednjem mandatu ne bom več poslanec, ker ne bom več kandidiral na volitvah v DZ, že veste vsaj tri leta od kar sem to javno povedal. V ta namen smo se v mojem volilnem okolju Šmarja pri Jelšah, v okviru SDS, že pred dvema letoma dogovorili, da  bo namesto mene kandidiral Viki Božak iz Rogatca. Rečeno dogovorjeno in na ravni državni ravni SDS, smo Vikija Božaka že zdavnaj potrdili kot kandidata za poslanca v omenjenem volilnem okraju.

Volilna matematika pač širšemu krogu ljudi sploh ni poznana. Ljudje večinoma menijo, da pač kandidiraš kjerkoli že se trudiš, delaš in čakaš ali boš izvoljen ali ne. Toda temu niti slučajno ni tako. Za vse politične stranke veljajo tudi nepisana pravila. Obstajajo okolja, kjer ti kot kandidatu ni potrebno narediti skoraj ničesar pa že v naprej veš, da boš izvoljen, in obstajajo okolja, kjer si lahko odličen kandidat, ki se neizmerno trudi, pa za izvolitev praktično nimaš nobenih možnosti. No prav v slednjih okoljih politične stranke pogosto težko najdejo kandidata, zato pa na taka mesta dajo javnosti bolj prepoznavne posameznike kot kandidate. Njihova javna prepoznavnost včasih zadostuje za izvolitev pogosto pa tudi ne.

In prav v tem grmu tiči zajec bi rekli. Celje center je tisti volilni okraj, kjer SDS v zadnjih 20. letih še ni imela izvoljenega poslanca. Po dogovoru z SDS na državni ravni in po dogovoru z MO SDS Celje, se bom tega trdega oreha lotil na prihodnjih volitvah v DZ. Dal sem namreč soglasje, da bom za SDS kandidiral za poslanca v DZ v ožjem mestnem jedru Celja, če me bodo organi SDS za to mesto seveda potrdili.

Vsem tistim, ki mislijo, da bom »papirnati kandidat«, ki je le posodil svoje prepoznavno ime stranki SDS, zato da bi nabiral glasove in ne bil izvoljen sporočam. Motite se, na volitve grem zato, da skušam streti ta trd oreh, ki se mu reče SDS v tem okolju zadnjih 20 let ni imela izvoljenega poslanca. Naredil bom vse, da se to tudi zgodi. Sicer pa vedite vsak glas v vsakem okraju enako šteje. In noben ne gre v nič, ker imamo proporcionalni volilni sistem. Vsak kandidat torej zbira glasove ne le zase ampak tudi za  stranko ali listo. 

Seveda pa je pred menoj dokončno oblikovanje volilnega štaba in ekipe posameznikov, ki mi bodo pri tem pomagali. Starejših in zelo zagnanih posameznikov mi ne manjka, priznam pa, da bi  si želel več mladih sodelavk ali sodelavcev s pomočjo katerih bi oblikoval učinkovit in zmagovit volilni štab in ekipo, ki mi bo pomagala. Saj veste, danes ni dovolj volilni plakat, volilna bitka se dobiva na družabnih omrežjih in pametnih telefonih. Tu pa so mlajši v veliki prednosti. Tudi v ta namen sem objavil naslednji, nekoliko skrivnosten twitt, ki se je glasil takole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Dec 20

Ste mlajši od 33 let? Ste doma v Celju? So vam vrednote SDS blizu? Če ste si na vprašanja odgovorili pozitivno imam za vas presenečenje. Javi se mi na zasebno.

Režiserji zarot so v tem prepoznali vse mogoče stvari, tudi »vabljenje v posteljo«, toda pustimo jim veselje, naj uživajo v svoji domišljiji. Med njimi ni in ne bo mojih volilcev. Celo nekateri novinarji so me klicali, kaj se skriva za tem skrivnostnim twittom. Nič posebnega torej, le želja po oblikovanju učinkovitega volilnega štaba in ekipe, ki mi bo pomagala. Zakaj mlajši od 33 let so me prav tako spraševali. Ja zato, ker mlajše od 33 let v SDS štejemo za podmladek.

No volilni štab je sedaj že v veliki meri oblikovan. Še vedno pa imamo dovolj prostora za posameznice in posameznike, ki so mi pripravljeni pomagati. Hvala vsem, ki ste se mi javili. Moja vrata so še vedno odprta, zlasti za mlade, pa tudi za starejše. Sam tega trdega oreha ne morem streti, z vašo pomočjo pa ga lahko. Vabljeni torej k sodelovanju. Dobite me na 051210410 ali na vinko.gorenak@sds.si. Dobrodošli vsi, ki ste pripravljeni pomagati.

16 komentarjev

 1. G. Gorenak, kot vedno, ste mi tudi danes polepšali dan. Pričakujem vaše komentarje in spodbide tudi v prihodnjem mandatu. Ne vem, kako je v totem Mariboru. G, Pivec je “baje ” odstopil. Usmilite se nas mariborčanov, in pridite tudi kdaj k nam. S Kanglejem bi se morda dalo kaj narediti, kaju mislite ? Res ni pri SDS-u ampak ima podobne ideje in usmeritve.

 2. Če je še komu komentiranje onemogočeno me na to opozorite na mail vinko.gorenak@sds.si . Pri meni kaže, da je vse v redu a nekateri opozarjajo da komentarjev ne morejo oddati.

  dr. Vinko Gorenak

 3. Polepšali ste mi dan upam, da vam uspeh in vesele božične praznike vam in vaši družini v novem letu pa zdravja in uspehov na nove zmage. Anita

 4. Mogoče pa lahko pomagate ste iz Celja?javite.

  Dr. VINKO GORENAK

 5. Pozdravljeni g. Gorenak
  Kusteci vam in vaši družini želimo Blagoslovljen Božič.
  Prihajajoče leto naj bo zdravo leto in leto pozitivnih sprememb.
  Veselimo se, da ste se odločili, da ostanete in da še naprej pomagate Sloveniji v njeno boljšo prihodnost. Slovenija vas zelo, zelo potrebuje.
  Vsem tistim, ki pa še vedno niso spoznali, kako resni in težki časi so, želimo , da se začnejo zavedati, da je usoda našega naroda v veliki meri odvisna tudi od njih in da je prišel čas, ko bodo volitve, da se jih udeležijo in volijo po zdravi kmečki pameti.
  Vsem državljanom Slovenije vse dobro, ostanite zdravi in srečno v novo leto.
  Vam, g. Gorenak, pa lep pozdrav
  Kusteci

 6. Spoštovana gospa Darinka!

  Hvala za lepe želje, tudi jaz vam želim lepe prazike in vse dobro v letu 2018.

  dr. Vinko Gorenak

 7. Spoštovani dr.Gorenak,
  Tole je pa ena najboljših novic v zadnjem času!
  Prepričan sem, da boste ponovno izvoljeni, saj Celje ni takšna komunistična trdnjava, da je ne bi mogli osvojiti.
  Bravo in hvala v naprej!

 8. Pozdravljeni,

  pa menda ja ne, da sem Vas tudi jaz pomagal pregovoriti!
  V pogovoru sem vam enkrat že rekel da kandidirajte še enkrat, potem pa še v komentarju nekega vašega bloga. Nekako tako: “pomagajte še izboljševati javno podobo SDS”. Vesel sem vaše odločitve!

 9. Korajža velja, in to reklo pri vas drži. Naj vas služi zdravje, naj bo Novo leto, leto obilnih uspehov na vaši daljni poti! Za srečnejšo prihodnost državljank in državljanov, za srečno domovino Slovenijo!

 10. Spoštovani g. Vinko, upam da v prihajajočem letu vaša naprezanja in prizadevanja za bolj pravično družbo, neodvisno in v službi državljanov Slovenije pravično pravosodje ter zmanjševanja vpliva kontinuitetnikov, le rodijo rezultate, ki si jih pošteni državljani zaslužimo. Vam osebno pa želim zdravja, vitalnosti in zadovoljstva. le skupaj bomo uspeli, kajne?
  P.S. – včasih Rak, včasih mirodel, sicer pa državljan, ki mu je Slovenija v srcu in duši.

 11. Spoštovani dr. Vinko Gorenak,
  prepričan sem, da je vaša odločitev pravilna in tudi potrebna. Vaši načrti so bili, da boste v “penziji” naredili še kaj za svojo dušo. A vas SLOVENIJA potrebuje v parlamentu ali na kakšnem drugem položaju, kjer poste lahko še naprej jasno in nedvoumno soustvarjali dobro za narod in domovino. Sam se zavedam, da bo posledično moja kandidatura še bolj zahtevna. A se s kvalitetnim in zagnanim delom zagotovo da to (vaša direktna podpora meni, kot vašemu nasledniku) nadoknaditi. Okrajni volilni štab v Šmarju je kvaliteten in verjamem , da nam bo skupaj uspelo. Torej; v naslednjem letu lahko iz našega območja pričakujemo dva kvalitetna poslanca!
  V to trdno verjamem, kot tudi vaši in moji podporniki, volivci.
  Glede nato, da je državljanom DRŽAVA UKRADENA s strani “znanih”, prihajajo odločilni meseci, da volivci spoznajo, da je SDS edina alternativa in rešitev za SLO. Da imamo program, strokoven kader, močno voljo in upanje, da bo Slovenija zopet postala politično stabilna, ekonomsko močna, pravična, in predvsem pravna država. Slovenija potrebuje vlado, ki bo Delala Zate.
  Hvala za dosedanje sodelovanje in vso strokovno pomoč. Dobrega zdravja in pozitivne energije vam želim.
  Božak Viktor, kandidat za poslanca v DZ v 7. VE – 1. VO

 12. Pozdravljeni. Večkrat se pojavlja vprašanje, kaj narediti. Mnogi poudarjajo odhod iz politike za vsako ceno, in imam občutek, da bi tudi Janez Janša že zdavnaj zapustil politiko, če mu ne bi šlo toliko za domovino. Pa čeprav mnogi nergajo, da “stari” nočejo dati prostora “mladim”. Pred kratkim sem tako bral kolumno Igorja Gošteta prav o tem, seveda s pripombo, da bi se moral JJ umakniti že leta 2008, ko je SDS bojda izgubila na volitvah.
  No, morda bi to veljajo, če bi bila Slovenija normalna demokratična država, kjer bi imele vse stranke enake izhodiščne možnosti, brez monopolov in starih centrov moči. Pa vemo, da temu ni tako.
  Ne glede na to, da niste “nov obraz”, računam na vas. Navsezadnje vodite odbor za pravosodje v Strokovnem svetu SDS, tudi o notranjih zadevah in obrambi lahko veliko zanimivega poveste in predlagate, tako kot kolegi dr. Predalič, Hojs, Zinrajh, itd.
  Žal pa imam spet slab občutek, da bodo skušali volitve spet zmanipulirati in spraviti na vrh kakšno “novo stranko”, ki jo bo predhodno potrdila “ljudska volja”. In to bo spet dokaz, da volitve v resnici ne odločajo o ničemer, kar je sicer nevarno trditi, ker se ljudje še bolj pasivizirajo…
  Srečno in polno blagoslova.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!