Ahmad Shamieh – poslanci in Cerar s kaznivim dejanjem nad Vrhovno sodišče

Za začetek nekaj dejstev za tiste, ki primera »Ahmed Scamieh« ne poznajo. Gre za sirskega ilegalnega migranta, poudarjam ilegalnega migranta, ki je v Slovenijo dokazano ilegalno vstopil iz Hrvaške februarja lani. Ker ga je že obravnavala Hrvaška, ki ga je tudi popisala, je naše notranje ministrstvo že lani izdalo odločbo o njegovi vrnitvi na Hrvaško. Ker se je pritožil, je naše Vrhovno sodišče zaprosilo za stališče Evropsko sodišče, kako ravnati v takih primerih. Evropsko sodišče je odločilo, da je za obravnavo njegove prošnje za azil pristojna Hrvaška in da ga Slovenija lahko vrne na Hrvaško. Sledila je sodba našega Vrhovnega sodišča, ki je potrdilo odločitev notranjega ministrstva, da se ilegalnega migranta deportira na Hrvaško.  To bi se moralo zgoditi danes dopoldan. Toliko o dejstvih.

Včeraj so nekateri vidni politiki in poslanci zagnali vik in krik, da se deportacija ne sme zgoditi. Patetično so jim pritrjevali seveda vsi dominantni mediji. Sledil je nedopusten poseg Mira Cerarja, ki je organe odločanja pozval naj začasno zadržijo izvedbo deportacije. Poudarjam, da za kaj takega Cerar nima ne pravne podlage ne pravice in da to njegovo početje predstavlja najnevarnejši napad na odločitev Vrhovnega sodišča in neposreden poziv k nespoštovanju sodne odločitve, kar pa pomeni seveda odprtje vrat kaosu in anarhiji v državi.

Danes zjutraj pa sta je v zadevo fizično vmešala še poslanca Miha Kordiš in Jan Škoberne, ki sta ilegalnega migranta izpred azilnega doma preprosto pripeljala v Državni zbor, kjer ga prav sedaj zadržujeta. Zagotovo sta s tem storila kaznivo dejanje »zlorabe uradnega položaja in pravic« (257. člen KZ1), ne poznam okoliščin na kraju a odvisno od tega lahko tudi kaznivo dejanje  »preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi« (299. člen KZ1). Cerarja pa bi kazalo obravnavati za »napeljevanje« in »pomoč« (37. in 38. člen KZ1) pri storitvi obeh omenjenih kaznivih dejanj.

Situacija je popolnoma jasna, si predstavljate, da bi poslanci SDS Janeza Janšo, ko je konec junija 2014, moral v zapor na Dobu, prepeljali v Državni zbor in sporočili, da ne dovolimo izvrševanja sodne odločitve. Bi policija preplavila Državni zbor? Zagotovo bi in prav bi bilo tako. Zato policijo pozivam, da spoštuje zakon, prepreči izvrševanje kaznivih dejanj in takoj ukrepa zoper vse vpletene poslance in Cerarja.

Tudi zadnje sporočilo Cerarja da bo vlada o »interesu države« za izdajo dovoljenja za bivanje v Sloveniji. Čista zloraba in novo kaznivo dejanje. Pozivam ministre, da tega ne naredijo.

21 komentarjev

 1. Pozdravljeni dr. Gorenak
  Vem, da se to ne bo zgodilo, pa vendar bi bilo dobro ,da prekinite sejo v Državnem zboru in pokličite g. Miro Cerarja naj razloži slovenskemu narodu s kakšno pravico počne to kar počne.
  Nedopustno je kaj se dogaja danes v Državnem zboru zaradi sirskega migranta.
  Še huje pa je kaj počne g. Miro Cerar s pravno državo.
  Lep pozdrav

 2. Premier dr. Miro Cerar, ki ima brez pomislekov v vladi RS za pravosodnega ministra spornega dr. Gorana Klemenčiča (s pravnomočno odločbo Vrhovnega sodišča RS prepoznanega kot kršilca veljavne ustave in zakonodaje v prejšnji funkciji predsednika senata KPK) in ki že več kot dve leti po izreku odločbe ustavnega sodišča RS v zvezi z nujno odpravo diskriminacije državljanov v obveznem šolstvu ni storil nič za izvršitev veljavne odločbe, se dokazano požvižga na veljavno ustavo in veljavno zakonodajo v RS ter enako tudi na mednarodno pravo in odločbe ustavnega sodišča RS in ESČP. Kot univerzitetni profesor prava in politik se več kot očitno postavlja nad vladavino prava ter s tem zavestno spodmika temelje pravnega reda in demokracije ter veljave univerzalnih pravic in svoboščin državljanov.
  Koliko časa še?

 3. Seveda bo vlada Mira Cerarja po temeljitem preučevanju strokovno in zakonito in etično in moralno ugotovila, da obstaja interes države in mu izdale dovoljenje za bivanje.
  Kaj drugega od te vlade res ne morete pričakovati.
  Ustavno sodišče pa bo s 7:2 presodilo še enkrat, če bo treba.
  Ali pa 100x.
  In v naslednjem sklicu bo Miro Cerar predsednik parlamenta. In ob prvi priložnosti bo dobil evropsko službo.
  Seveda le, če bo priden, bo dobil piškotek.

 4. Ja res se ne bo zgodilo ker tega ne dovoljuje Poslovnik DZ. Bi si pa tudi jaz to želel.

  dr. Vinko Gorenak

 5. ok,a je kdo dejansko vložil ovadbo proti njim ali pa se to samo govori

 6. Meni so ko so se predajali podpisi za referendum prepovedali vstop v DZ z slovensko zastavo,tukaj pa vlačijo not ilegalca brez dovoljenja za bivanje v RS.Jebem ti Cerarja,@vladaRS in ostale socialiste v Dz

 7. Nisem čital o čem Gor-Enak razglablja, slutim pa, da je proti Človeku, ovitemu v mrliški prt, da bi smel ostati Sloveniji. Pravzaprav je le malo prbežnikov, ki bi jim bil cilj Slovenija. Tudi mnogi rojeni “Slovenci” ne želijo ostati v Domovini.Pustimo misli na sodišče, rajši se osredotočimo na nazadnje humano ravnanje slovesnih oblasti.Upam,da bo Sirec sčasoma postal slovenski državljan – združen s svojo družino

 8. Zahtevajte odstop Cerarja. Cerar kot pravnik mora spoštovati zakone in sodne odločbe.
  Zdaj nam bodo pa ukazovali levi anarhisti. Daleč smo padli. Imam občutek, da kučan preizkuša mejo, do kod bo zdržala gumica, s pomočjo levih Soroševih anarhistov,

 9. Ja Štefan! Ne vem kaj potem komentirate če niste brali prispevka.
  Mislim, da vam bodo odgovorili še najbolje bralci moje spletne strani. Izvolite!

  dr. VInko Gorenak

 10. Res je sicer,da veliko berem; vsega,kar je na slovenskih in hrvaških portalih,pa seveda ne. Za nekatere pisce (pa naj so v opoziciji ali poziciji) pa že vnaprej slutim, kakšna stališča bodo imeli. Za vas Gor-Enak* pa sem pričakoval, da boste naklonjeni Sircu,ki želi ostati v Sloveniji – državi,ki ji zaupa. Vaše (in moje) upanje,da bodo “najbolje” odgovorili bralci,je še naprej – upanje.

  *Z vašim primkom sem se malo “poigral”. Čutim,da niste hudi.

 11. Kot rečeno moja stališča so javno objavljena kot sem objavil tudi vaše. Bralci naj sodijo.

  Dr. Vinko Gorenak

 12. Spoštovani dr.Gorenak,

  Štefanu Sobočanu ste najbolje odgovorili Vi, z novim prispevkom: Dejstva in vprašanja.
  Seveda pa ne pričakujte, da bo razumel ali spremenil mnenje, saj je več kot očitno zanj sveta in edina resnica, kar pove Cerar, da ne rečem Kučan.
  Občudujem Vas, da vztrajate, čeprav ste se odločili za upokojitev po koncu tega mandata. Želel pa bi, da bi se premislili, kot si je premislil košarkar Dragić.
  Vse dobro Vam želim!

 13. Hallo!
  AZ domneva,da sta mi sveta in edino resnica: Cerar in Kučan! Odgovarjam: noben od njiju.Glede na to, ker sem vernik,mi je morda najbolj “svet” nadškof in učenje Cerkve: človek naj bo človeku brat, pa tista zapoved: česar (slabega) ne želiš,da bi kdor storil tebi, ti ne stori njemu itd. Vse dobro želim in pošiljam pozdrave iz Prekmurja.

 14. Tem komunistom se je čisto utrgalo(da vozijo že v hram demokracije DZ muslimana,ki je morda
  potencijalni terorist) ! Ta brivec Ahmadi ali Ahmedi pa morda ni brivec ampak je jederski fizik, če
  je tako pomemben in ne boste verjeli ,da je v interesu Republike Slovenije,groza levičarska !
  Teli BOLJŠEVIKI iz SD,ZL,SMS,pa naj dajo vsak po 1000 Eur-ov za brivca (nabral bo tam okoli 25.000
  Eur-ov)šel še po sina k Angeli Merkel se vrnil v mirni Damask ter odprl moderno brivnico za vikat.
  Žal spet mini državni udar na mlado SLOVENSKO DEMOKRACIJO iz MURGELSKEGA VATIKANA !

 15. Na plebiscitu smo se Slovenci odločili za lastno, suvereno državo Slovenijo. V tej državi lahko odločamo Slovenci, ne pa razni Maročani, Sirci ipd. teroristi, ki so dokazali, da so v Evropo prispeli iz čisto drugačnih nagibov: zakaj samski moški, kje so družine, zakaj so poskrbeli samo zase in povrhu vsega, 20-letni moški? Res je zelo narobe v tej dolini šentflorjanski. Kristjani v Siriji, Iraku, Afganistanu, Egiptu kljubuujejo na svojih pogoriščih in branijo svojo državo, branijo svoj živelj že tisočletja pred islamskim terorjem, pobijanji in masakri. Zakaj niso pobegnili kristjani? Ker se zavedajo, da bo s tem zamrla njihova domovina, njihova bit, njihova samostojnost. Včeraj pa se je v Sloveniji zgodil državni udar nad pravno državo s strani “usmiljenih Samarijanov”, za katere se ima levičarska srenja in s tem so suspendirali pravno ureditev Slovenije, strogo delitev na tri veje oblasti in zakone vzeli v svoje roke. Zgodilo se ne bo nič. Ta država je že pregloboko zabredla v globoka brezna, iz katerega muharijo Murgle, Kučan, Pahor, Cerar. Biti ustavni pravnik, če ne pomeni, da to tudi res si. Dokazalo se je, da se Slovenija dejansko deli na: 1. visoko murgelsko elito in njenimi sateliti, 2. na drugorazredne državljane, ki nekako še imajo svoje delo in so raje tiho, da se jim nič ne zgodi ter 3. na nas tretjerazredne državljane, ki svobodo govora jemljemo kot maksimo našega življenja in delovanja. Izkazalo se je, da vrednote v Sloveniji nimajo mesta. Slovenija se je približala in uvrstila med tiste države, ki izvajajo zakone ali nezakone Divjega Zahoda. Tudi na Balkanu ne najdete nobenega primera, ki bi tako eklatantno kršil pridobitve svobode in demokracije, sploh pa, da bi si kdo upal izvajati vse v enem: biti sodna oblast, izvršna in zakonodajna. V SLoveniji se to lahko, kar ni nič nenavadno. Državo smo že zdavnaj izgubili, države ne spoštuje nihče več, spoštujejo in častijo se laži, klevete, kraja, lopovščine, tajkunstvo…Za vse to smo tiho in imuni smo na krivice, ki se nam dogajajo. Veste dragi moji, ne bi bilo potrebno se islamizirati, če bi dovolj dobro poznali krščanstvo. Tudi Jezus je vprašal Pilata, zakaj ga tepe, če govori resnico, na drugem mestu prej pa Jezus pravi, nastavite še drugo lice. Razumevanje krščanstva je v tem, da moramo zajamrati in zavpiti, ko se nam delajo krivice, ne pa sklanjati glave in nastavljati lice. Predolgo nas že pretepavajo, predolgo nastavljamo lica, verjamem, da se bodo SLovenci prebudili in osvobodili SLovenijo od vseh zastonjkarjev in lopov ter islamskih skrajnežev. SLOVENSKA STARO-KATOLIŠKA CERKEV

 16. Štefan Sobočan: če ste verni, kje ste bili, ko so iz Slovenije izgnali sirsko krščansko družino?

  Pravite, da mora biti človek človeku brat in da naj ne želim drugemu to, česar ne želim sebi.
  Vsekakor se strinjam, tudi temu Ahmadu želim, da živi skupaj s svojo družino, ki jo je zapustil v Siriji. Prav tako mu želim, da lahko moli k svojemu bogu in da se preneha islamska invazija na Evropo. Da gre namreč za islamizacijo Evrope, boste takšni kot ste vi, spoznali šele potem, ko vam bodo porušili prvo cerkev.

 17. Hvala Bogu, Američanom in Rusom, ker so “udarili” po “kalifatih” in tako onemogočili širitev ID, Če tega ne bi storili,bi nam “džahisti” ščasoma res dihali za ovratnik. Tega pa sem se resnično bal. Za izgon krščanske družine pa sem zvedel šele, ko je že ni bilo več v SLO.

 18. Štefan Sobočan: No, saj počasi boste le spoznali, da mediji manipulirajo tudi z vami in spuščajo v javnost tisto, kar ustreza agendi njihovih plačnikov.
  Zakaj pa mislite, da večina medijev sploh ne poroča o kaznivih nasilnih dejanjih, ki jih izvajajo islamski migranti? In zakaj se slovenski levičarji tako zavzemajo za migrante, za džamijo itd?
  No, razmislite malo, kaj pomeni izjava Nevzeta Porića, da si boso zapomnili, kdo od ljubljanskih mestnih svetnikov je glasoval proti Džamijski ulici? In spomnite se na izjavo muftija, ki mu je ušlo, da bo v Sloveniji islamska vera prevladujoča…

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!