Novinar, pardon pisun Aleš Kocjan in njegovi »pohabljeni« možgani

DOPOLNILO: Pri ponovnem pregledu članka v Večeru ugotavljam, da naj bi bil avtor R.K. Ne vem ali je avtor zamenjan, dopuščam pa, da sem avtorstvo res spregledal. V tem primeru se novinarju Alešu Kocjanu seveda opravičujem. Hkrati pa poudarjam, da vsebine članka ne spreminjam in se torej nanaša na novinarja R.K.

Kadarkoli preberem kakšen politično ali sicer pristranski članek, najprej pomislim na avtorja članka, ki se mi običajno zasmili, zato ker so mu na FDV ali kje drugje »pohabili« možgane. Tudi v primeru prispevka Aleša Kocjana v današnjem Večeru je situacija prav taka.  Politično pristranskemu novinarju, pardon pisunu, ki sam zase misli, da je dober novinar in si z lažmi služi vsakdanji kruh, se je očitno zgodilo prav to.  Ne vem kje a »pohabljeni« možgani, malo možnosti je za kaj drugega, so očitno dejstvo. Pa pojdimo po vrsti.     

Preteklo nedeljo, ko je potekal referendum v Kataloniji in smo bili priča hudemu policijskemu nasilju sem objavil naslednji twitt:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Policija, ki pretepa miren narod, ki želi le na volišča, nima mesta v moderni Evropi. Sem mislil, da je to zgodovina, a očitno ni. 4:07 PM – 1 Oct 2017 from Republic of Slovenia

No »pohabljeni« možgani novinarja, pardon pisuna za košček kruha Aleša Kocjana, pa so spisali članek, ki si ga lahko preberete pod gornjo povezavo. Novinar, pardon pisun Kocjan, v njem moja stališča leta 2012 ob demonstracijah v Mariboru neposredno primerja in enači s stališči oblasti v Madridu.

Ob tem pa nasilni del mariborskih demonstrantov »zanemari« in ga pripiše »skrajnemu robu politične desnice«. Ja pa ja. Kot da so Kanglerjevi podporniki in volilci protestirali proti Kanglerju in da tam ni bilo nikogar z leve strani tipa Partljič ali Fištravec in drugih levih podrepnikov. Umotvor »pohabljenih« možganov novinarja, pardon pisuna pač.

No po mnenju novinarja, pardon pisuna, so »Mariborčani zahtevali poštene politike in so protestirali zoper korupcijo«. Ja pa ja. Kot da novinar, pardon pisun Kocjan, ne bi poznal podatka, da je bilo do sedaj že kar 13 kazenskih ovadb zoper Kanglerja na sodiščih zavrnjenih. Novinarju, pardon pisunu za košček kruha Kocjanu pač ne pade na pamet kaj takega, da bi se zamislil nad tem podatkom, še manj pa nad dejstvom, da je Večer, za katerega piše, pardon pisuni, takrat igral prav umazano in podlo vlogo.

No novinar, pardon pisun Kocjan ve tudi to, da je bila policija leta 2012 pod »političnim pritiskom, da demonstracije ustavi«. Umotvor »pohabljenih« novinarskih, pardon pisunskih možganov pač.  Le kako bi lahko policija demonstracije ustavila. Še nobena policija jih ni in pritisk na policijo s strani kogarkoli je obsojen na neuspeh. Take situacije se rešujejo na povsem drugačen način. Novinarja, pardon pisuna Kocjana, vabim na kakšna moja predavanja študentom, kamor se lahko diskretno inflitrira, saj ne preverjam kdo me posluša, tam bo o teh temah izvedel veliko več. Tudi stopnja »pohabljenosti« njegovih možganov se utegne znižati.

Pa pojdimo še k mojim stališčem in besedam leta 2012. Res je, da sem dejal, da so bili ljudje »zavedeni, da so bili protesti ilegalni in da bodo kršitelji kaznovani«. Da so bili ljudje zavedeni je dejstvo še danes, zlasti prepoznano po zavrženih kazenskih ovadbah zoper Kanglerja, da so bili nasilni protestniki kaznovani tudi drži. Kar pa se tiče moje besede »ilegalni« pa priznam – čista napaka pred kamero, »neprijavljeni« bi bila točna beseda takrat in danes.

Novinar, pardon pisun Kocjan, pa v svojem pisunskem izdelku prikaže tudi slike iz prvih demonstracij v Mariboru, kjer policisti odstranjujejo na tleh sedeče protestnike, ki so dejansko povsem mirni. To situacijo pa moram pojasniti zlasti s strokovnega vidika. Prve demonstracije v Mariboru so izjema posebnost in še kaj. Tudi za policiste. Ti so desetletja le vadili kako ukrepati v takih situacijah in tudi protestniki niso poznali pooblastil policije še manj pa policijske taktike. Tistega dne je nasilni del protestnikov dobre pol ure obmetaval poslopje MO Maribor. Policijski vodja je ukrepal povsem strokovno, tako je ravnala tudi policija. Vse policije sveta v takih situacijah zahtevajo, da se takoj odstranijo vsi ljudje s tega mesta. Pazite vsi ljudje. To je tudi logično. Tistega dne se je v Mariboru nekaj deset posameznikov mirno usedlo na tla, misleč da so mirni in da policija ne bo ukrepala. Toda vse policije sveta v takih situacijah odstranijo vse ljudi. Velika strokovna napaka bi bila, če bi za seboj pustili na videz mirno sedeče posameznike, ki bi jih lahko napadli v hrbet. Logično je torej, da je tako ravnala tudi naša policija v tistem trenutku. In prav to fotografijo objavlja novinar, pardon pisun Kocjan.

Tudi o mirnih demonstrantih in uporabi plina piše novinar, pardon pisun za košček kruha Kocjan. Policija je plin uporabila le in samo proti nasilnim demonstrantom. Smer uhajanja plina pač ni pod kontrolo policije. Ta se prosto razširja in vsakdo, ki je bil v bližini ga je bil pač deležen. Mnogi, ki so ostali doma ali pa so bili na varni razdalji, pač ne.

In v čem je razlika med posredovanjem naše in španske policije?  Splošno gledano je šlo pri nas za mirne demonstracije in naša policija ni reagirala proti več deset tisočem protestnikov, ki so navodila policije, da se umaknejo od nasilnežev, ki jih je bilo malo, spoštovala. Še več naša policija je zapirala ulice ustavljala promet in podobno, da so se protestniki lahko varno gibali. Naša policija je represivno z uporabo sile ukrepala le proti nasilnim demonstrantom.

V Kataloniji je bilo povsem drugače. Tam imajo svojo lokalno policijo, ustanovljeno pred kakšnima dvema letoma, ki je praktično nismo videli. Videli pa smo tako imenovani zvezno – madridsko policijo, ki pa je vdirala na volišča, zasegala volilne skrinjice in glasovalne lističe in pretepala mirne ljudi, ki so želeli le glasovati na referendumu. Tega ni počela ob našem referendumu leta 1990 niti jugovojska. No »pohabljeni« možgani novinarja Kocjana, pardon pisuna za košček kruha Kocjana, te razlike pač ne vidijo. Tudi pretepanja lokalnih gasilcev stark in starcev ne. Kako hudo »pohabljeni« možgani novinarja, pardon pisuna Kocjana.

 

15 komentarjev

 1. JOJ.JOJ,Joj ,tega družbeno političnega delavca kupiš za 15 EVR , je skrajno pokvarjen, je presstitu je vsega pomilovanja vreden.Tovariš Kocijan teška je biti Murgelski vojak ampak vse enkrat mine ??

 2. Tudi jaz se opravičujem G. KOCIJANU ,vendar vsebino komentiranja ne spremeni vsebine,kajti 85%
  družbeno političnih delavcev (beri kvazi novinarji) je presstitutov-utk MURGELJSKIH VOJAKOV – ŽAL!!

 3. Ja, g. dušan zalar, res je težko biti Kučanov vojak. V razmerah miru lahko tak vojak preživi le z lažjo ali uničevanjem in prisvajanjem tuje lastnine.
  No, vodja te vojske, čigar intimna opcija ni bila nikoli odcepitev Slovenije od Jugoslavije, podpira Katalonce in njihova prizadevanja za samostojnost.
  Ob taki logiki človek resno podvomi v pravilnost enačbe, 2+2=4.

 4. POHABLJENI MOŽGANI – PRAV NA VSEH PODROČJIH – NAM RUŠIJO, IZČRPAVAJO SLOVENIJO!
  S POHABLJENIMI MOŽGANI – POHABLJENA SLOVENIJA!

  ČAS JE ZA NORMALNO! STRANKO SDS!

  Dol s Cerarjem, “neodvisnim” SD, DESUS, KUČAN Pahorjem…pa še s kom. LEVI SO “LEVI” PA KAKORKOLI JIH OBRAČAMO…..

  VOLITVE SO PRILOŽNOST ZA NORMALNOST!

 5. Spoštovani!
  Zlopamtilo Dobropride
  se1974rena@gmail.com vaš komentar bo objavjen ko se boste podpisal z imenom in priimkom in imel dosegljiv mail. Ni razloga da se skrivate, saj korektno izražate svoje mnenje.

  dr. Vinko Gorenak

 6. Večer štejem med pisunske medije tako kot Delo, Dnevnik, Mladino in kakšen lokalni medij. Teh medijev ni dobro gledati in prebirati, saj ne znajo drugega, kot blatiti pomladne stranke in osamosvojitelje Slovenije. Na vas g.Goremak, so se spravili pač zato, ker ne trobite v nihov rog. Ostanite naprej takšen, kot ste bili do sedaj. Jaz vas osebno zelo cenim in se razveselim vsakega novega članka. Vedno oznanjate resnico in to je dobro. Hvala vam.

 7. Ta novinar, po mojem mnenju, je kar pri “sebi”. V resnici je, da tako malo shizofreno rečem, navaden kurirček murglstana.
  To cel čas razlagam kako prefinjeno, filtrirano bombardirajo glave bedastih ljudi. To prav uspešno.
  Rezultati volitev so očitno uspešni glede komunistov. Desnica pa na tak način omadeževana.

 8. Hojlariojamesarija!
  Bravo, čestitam,g.Gorenak, perfectamente, signor Pravičnik v pravem pomenu besede!
  Što stariji – to pametniji! Kot staro vino.
  Vesele je brat, kako malo barabico, prodanca, slečete do usmrajenih zakurjenih tangic!
  A misl’te, prjatli, de se seronje kaj prime, ko tole vse skupaj prebira?
  Al misl’te, morde, de ga šef kliče na zagovor?
  Malora Uoštja, on dobi pohvalo in dodatek! Saj za to se gre. LAŽ ZA DENAR. Lubi kruhek pravi g.Vinko.
  ———————————————————————————————————————————-
  Nagradno vprašanje se glasi:
  Dušan, povej, kaj sledi po 2.Tiru?
  ALI PO 2.TIRU ŽE PRIDE 2.REPUBLIKA ?
  Al mal poznej?

 9. Po 2. tiru leta 2022 pride na novo ustanovljena komisija v državnem zboru !!!
  2. republika pride 2018 -ziher !!!
  Bi pa vse komentatorje vprašal kaj si mislijo o prvem podpisanem KUĆANOVEM MILANU o prvem
  podpisanem pod peticijo za KATALONIJO.kajti.kjer ma ta RDEČI Kmer KUČAN prste vmes nekaj
  zelo.zelo smrdi!!!
  Lep pozdrav Frenk,je kaj POUHOV v vašmu koncu?? Bo treba G.GORENAKA povabit na POLHARIJO !!!
  LEP POZDRAV !

 10. Z zapisanim se strinjam in komentar ni potreben. Lotil pa se bom vprašanja, ki se sedaj razplamteva in sicer o trajnosti dokazov.
  Dokaz, č je resničen, je večen. Poglejmo si Pitagorovo pravilo. 2.500 let velja.
  Če kriminalisti ugotovijo, da je oseba A ukradla 10.000€ jih je ukradla in to dejstvo ne more nikoli zastarati. Se pravi dokaz je večen. Oseba A je tat in pika.
  Popolnoma druga zgodba pa je s procesom. Ta ima lahko pravila in lahko zastara.
  Prav gotovo se proces ne more vleči v nedogled in mora imeti omejitve.
  Tudi o tem je že tekla razprava. Spomnimo se vprašanja, ali lahko preiskava traja v nedogled.
  Dokaz je priloga vsakega procesa. Če torej proces zastara, dokazi niso več potrebi, saj jih ni mogoč več uporabiti. Pomembno pa je, da ne zastarajo. Dejstva, ki so jih preiskovalci ugotovili ostanejo. Ni jih mogoče spremeniti niti zavreči. Ni jih pa možno uporabiti.
  Če sklenem: dokazi ne zastarajo nikoli. Zastara pa lahko proces.

 11. “……prvem podpisanem KUĆANOVEM MILANU o prvem
  podpisanem pod peticijo za KATALONIJO.kajti.kjer ma ta RDEČI Kmer KUČAN prste vmes nekaj
  zelo.zelo smrdi!!!”

  RESNIČNO zelo ČUDNO?!?!
  KO PA KUČAN NI BIL NITI ZA KONFEDERACIJO KAJ
  ŠELE ZA ODCEPITEV SLOVENIJE OD JUGOSLAVIJE.
  (Ko je bilo soočenje na TV, če se prav spomnim, Dr. Pučnika in Kučana – je bilo govora najmanj o konfederaciji, če ne pa odcepitev – je Kučan izjavil, da ni niti za konfederacijo kaj šele za odcepitev. )

  Po tem pa Kučan POSTANE PRVI PREDSEDNIK DRŽAVE!!!..IN TO DRŽAVE, KI JE NI ŽELEL!!!!
  Prav neverjetno!

 12. Pisun za košček kruha ponovno bruha po SDS trojici, izgleda, da so mu za obmetavanje g. Gorenaka dali plesnivi kruh.

 13. Po vsem videnem sodeč je to Rok Kajzer, zato je dobro spremeniti telo besedila.

 14. Gasperus – odgovor

  Ja tudi sam sem kasneje to ugotovil ampak se mi zdi da ne kaže spreminjati zadeve – opravičilo napačnemu pa sem zapisal.

  V Gorenak

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!