Sodišče je postavilo nov standard v boju zoper laži

Verjetno se mnogi med vami spomnite “nadaljevanke v 14. delih”, ki jo je na svoji spletni strani leta 2012 in 2013 objavljal znani obsojenec Mitja Kunstelj. Nanašala pa se je na name in na mojega takratnega svetovalca v mojem kabinetu Dejana Kaloha. Seveda je “nadaljevanka” prešla vse meje, ki si jih lahko zamislimo. Tik pred volitvami leta 2014 pa je nekdo “zlepil” Kunstljevih 14 nadaljevank laži in lepljenka je veselo zaokrožila po Sloveniji. Posledice pa so bile relativno hude. SDS je na volitvah leta 2014 izgubila okoli 5 odstotkov glasov, jaz pa sem izgubil 50 odstotkov glasov. Ne morem trditi, da je vse to rezultat laži Mitje Kunstlja, toda zagotovo so njegove laži močno prispevale k nižanju števila mojih volilcev.

Nič drugega mi ni preostalo, kot da zoper avtorja laži sprožim kazenski postopek. Pravnomočno je bil obsojen. Enako sem zoper njega sprožil civilni postopek v katerem je bil prav tako pravnomočno obsojen.

Tisto kar pa je najpomembnejše pa je odškodninski postopek zoper podjetje, ki je bilo lastnik strežnika, kjer je Mitja Kunstelj gostoval. Tudi to tožbo sem dobil – sedaj pravnomočno tudi na Višjem sodišču v Ljubljani. Po mojih podatkih je to prvi tak primer, da je pravnomočno obsojeno podjetje, ki je lastnik strežnika. Tudi zato me verjetno kličejo nekateri odvetniki, da jim sodbo pošljem, ker jo želijo proučiti in v praksi seveda uporabiti.

No dosojeni znesek ne bom zadržal zase, je že oddan mladi in perspektivni odvetnici, ki je postopek vodila. Denarja lažnivca in podjetja, ki ga je podpiralo ne potrebujem – gre le za resnico. Še prvi dve strani sodbe:

Scan0001

Scan0002

5 komentarjev

 1. Ko bi bilo še več tako strokovno podkovanih politikov, bi bilo vsem lepše

 2. Dolgo časa je močno izgledalo, da hudiču resnično prav nič ne pride do živega.
  Če smem pohvaliti, odlično delo ste opravili in ga je, sami poveste, cenjena odvetnica!
  Kdaj jo bomo spoznali v medijih – kako izgleda in kaj pove – ali boste to storili vsaj na NOVA24TV?

  Kaj če bi se lotili / vaša odvetnica, očitno, da ima silen učinkovit obrat pri zadevah, pri katerih ni videti ne kraja, ne konca, ki se vlečejo skozi postopke na medijih, na milici, na tožilstvu in po sodstvu – mislim, na blatenja in podtikanja v medijih rdečuhaste oblastniške OF legije, pa grožnje, laži, lažne obtožbe, razčlovečevanje, tihe in glasne grožnje njemu in njegovi družini, sploh otrokoma, mislim , seveda na g.Janšo.
  Prepričan sem, da vlada zatišje v vladovanju Kučanove demokrature in, da ima banda na zalogi in pripravljene za lansiranje nove zadeve in je treba to blaznico podivjanih sil ustaviti ob času!
  Vemo kako je z cikloni, tornadi in z orkani, da se ustaviti ne da, dobro pripraviti pa ja!

 3. Kako bomo v naslednjem mandatu, mandatu nove vlade RS, popravili razmerje med pravosodjem in krivosodjem? Bo potrebno spremeniti zakonodajne okvirje?
  Ne vem, a želim vladavino prav(osodj)a.

  Morda še prej, ko bo rezultat referenduma o tretjem tiru, zarezal v zavest Slovencev.

  NEMOCBD5

 4. Lahko vam iz prve roke povem, da ta odvetnica NI videla niti od dalec tega denarja. In ce si kaj zasluzi, je vsaj to, da se bi objavilo kdo ta vrhunska odvetnica, ker si to absolutno zasluzi.

 5. Iztok F
  Ne, ne odvetnica bo ta denar dobila – zagotovo. Njenih podatkov ne razkrivam, jih pa v dogovoru z njo pošljem vsem, ki me za to zaprosijo po mailu – nenazadnje je to reklama za njeno delo.

  V Gorenak

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!