Bruselj hvali pridne »pudeljčke« tipa Cerar in graja domoljube

Ja saj veste ljudski pregovori načeloma veliko povedo. »Ni vse zlato kar se sveti«, pravi star ljudski pregovor. Ali pa »medalja in krogla nikoli ne zadeneta pravega«. Tudi v primeru bruseljskih pohval vladam posameznih držav, glede sprejemanja ilegalnih migrantov iz Italije in Grčije, oba omenjena pregovora še kako držita. Cerar se z bruseljskimi pohvalami rad pohvali, s čimer dejansko želi povedati kako cenjen je v Evropi. Cerar se s takimi pohvalami glede vprašanja ilegalnih migrantov res lahko pohvali, toda kaj se skriva za tem je pa že povsem drugo vprašanje. Poglejmo podrobnosti.

Po tem, ko je Nemčija dobesedno in povsem nezakonito zvabila na svoje območje in posledično na območje skandinavskih držav, v dobrem letu in nekaj (2015/2016) krepko nad milijon ilegalnih migrantov in po tem, ko so se poti ilegalnih migrantov na grško makedonski meji ustavile, je postalo aktualno vprašanje kvot. Gre seveda za vprašanje koliko ilegalnih migrantov bo katera država sprejela iz Grčije in Italije na svoje ozemlje. Bruselj je takrat naredil nekakšen razrez po katerem naj bi Slovenija sprejela 567 oseb, Češka pa 1600 teh oseb. Slovenija je ta načrt sprejela in potrdila na vladi 10.03.2016. Češka nikoli. Do sredine novembra 2016 je Slovenija tako sprejela  124 oseb. Vir:

http://www.mnz.gov.si/si/novinarsko_sredisce/novica/browse/10/article/12208/9961/

Podatkov o tem koliko oseb je sprejela Češka v letu 2016 ni.

Cerar je priden »pudeljček« do Bruslja tudi v letu 2017. Slovenija je do 06. 06. 2017 sprejela 199 oseb, Vir:

http://www.mnz.gov.si/si/novinarsko_sredisce/novica/article/12208/10076/

Pa se vrnimo h Češki, Poljski, Madžarski, Slovaški in Romuniji. Nobena od omenjenih držav leta 2015 ni glasovala za kvote iz Italije in Grčije, Slovenija seveda je. No zadnjiuradni podatki kažejo, da je Češka do sedaj kljub temu sprejela 12. teh oseb in njihova vlada je prejšnji teden sprejela sklep, da jih ne bo sprejemala več.

Se vam ne zdi, da Cerar v vlogi bruseljskega »pudeljčka« tako lahko sprejema pohvale in da so ostale države kritizirane s strani Bruslja? Vprašajte se še obratno. Kdo dela v interesu državljanov svojih držav. Tisti ki so kritizirani ali tisti ki so s strani Bruslja pohvaljeni? Odgovor je na dlani.

5 komentarjev

 1. Cerar je napaka slovenske demokracije.
  Ta mož ni, in ne bo nikoli državnik, pač pa bo vedno ostal le marioneta potomcev notoričnih delomrznežev z morilskim nagonom, ki jim pomeni oblast izključno samo priložnost za izdatno polnjenje lastnih žepov.
  Cerar ne bo nikoli zastopal interesov slovenskih ljudi, domorodcev Slovenije, pač pa le interese potomcev teh, ki so po vojni prišli na oblast z genocidom nad lastnim narodom. Ti potomci, skriti pod plaščem levičarstva neprestano pustošijo lastno deželo in ne bodo nehali prej, dokler jih slovenski narod ne bo za vedno odvrgel na smetišče politične zgodovine.
  Slovenska levica ni namreč nikoli premogla politika z državniškimi lastnostmi, če pa je slučajno le kdo kaj podobnega imel, se ga je levičarska druščina zelo hitro znebila (Stane Kavčič).

  Za Slovenijo je edina rešitev v politični zmagi slovenske desnice. In to takoj, na naslednjih volitvah, ne glede na barvo političnega poudarka. Po štiriletnem mandatu, pa naj volivci ocenijo, katera od teh je za nadaljevanje vodenja slovenske države najbolj primerna. Ampak vedno samo z desnega pola, kajti v nasprotnem primeru bo zopet enako, kot je bilo doslej.

 2. Volitve bodo nakazale resitev, CE in KO bo slovencelj spoznal, da je bil nateg……. s strani tistih in istih, ki niso bili lustrirani, pa bi morali biti! Afere, afere, kraje, …, mah, sploh ni za nastevati “kucanizmov” posvecenih. A spet in ponovno smo pri narodu, lenem, vsegliharskem, indoktriniranem, …. Lep primer je zbiranje podpisov ZA referendum! Aktivna je levica v nagajanju, krscanarji pa z glavo v pesku. Dragi moji ljudje: brez muje se se cevelj ne obuje, so rekli nasi “ta stari “! Zato smo zdaj mi na vrsti, da recemo DOVOLJ in to udejanjimo na volitvah. DOVOLJ kucanizmov, cerizmov in unicevanja nas, Slovencev!

 3. “Cerar je napaka slovenske demokracije.”

  No, jaz menim, da je on “napaka rdečega idiotizma”.

  Kandidirali so ga “ONI”, postavili so mu stranko, izvolili nekritični ljudje, škodo pa čutimo vsi.

 4. G. Viktorh, vse kar ste našteli, spada k napaki slovenske demokracije. Celo precej več. Največja med njimi je neopravljena lustracija, ki greni življenje pravni državi na področju obveščanja, sodstva, nadzora nad kapitalom in državno (družbeno) lastnino. K tej napaki spada tudi 70-letna dresura državljanov – volivcev, ki jim je vtisnila pečat prvo in drugorazrednosti, kjer je štela in še vedno šteje, samo politična pripadnost ter prav nič drugega. V takem okolju cvetijo lenuhi, nasilneži, prevaranti in nesposobneži. Od tod tudi taka sedanja oblast in njen predsednik.

 5. G. joža, še vedno sem tega mnenja, vse ostalo je analiza naše politične situacije.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!