Piškotek za Nušo Baranja

Tisti med vami, ki imate doma mačke ali pse, kot hišne ljubljenčke, dobro veste kako se je potrebno z njimi ukvarjati. Sam psa nimam, imam pa doma mačko. Ko jo je treba zvečer na nek način pretentati in jo spraviti iz hiše, se poslužim poslastice, to so posebne paličice, ki se jih naša mačka pač ne more odreči in ko ji to paličico pokažem, jo povoha in na vrh Triglava bi šla z menoj da bi jo dobila ne le do praga vhodnih vrat kar je moj običajni cilj.

Podobno nagrado za režimske novinarje pa je že leta 2015 »spekel« Blaž Vodopivec. Podrobnosti o tem si lahko preberete na: https://www.finance.si/8811363 .

Za režimske novinarje, ki so podobni hišnim ljubljenčkom je Blaž Vodopivec »spekel piškotek«, jaz pa za mojo mačko uporabljam posebno paličico.

Zakaj tak uvod? Zato ker vas želim opozoriti na umsko pohabljanje kakršnega se gre novinarka nacionalne televizije Nuša Baranja, ki jo plačujete tudi vi v obliki prisilnega prispevka, imenuje se RTV prispevek. Dne 21. 01. 2017 je v oddajo Utrip na nacionalni televizij objavila prispevek o migrantih, ki seveda pohablja možgane preprostega državljana davkoplačevalca. Med drugim je povedala tudi to, da opozicija – točneje jaz, neprestano ponavlja »mantro« o visokih stroških za prosilce za azil. Da ti znašajo po ugotovitvah Računskega sodišča, in ne mene, kar 1963 evrov na mesec, je Nuša Baranja, pohabljajoč možgane gledalcev, seveda zamolčala. Isti dan sem ji poslal tole sporočilo:

»Spoštovana gospa Baranja!

Pred nekaj minutami (SOBOTA 21. 1. 2017 okoli 19.45) je bil na RTV SLO 1 objavljen daljši prispevek, mislim da v okviru Dnevnika, katerega avtorica ste. V prispevku ste govorili o prosilcih za azil in o “mantri” nekaterih politikov, kjer ste pokazali tudi mojo izjavo, vse skupaj pa ste navezali na odškodnine za izbrisane.

V zvezi s tem vas prosim, da pogledate uradne podatke o:

 1. Najnižji pokojnini za polno delovno dobo.
 2. Najnižji plači za poln delovni čas.
 3. Stroških za enega prosilca za azil (podatki Računskega sodišča).
 4. Številu izbrisanih, ki so jih navajale leve vlade.
 5. Številu odškodnin izbrisanim, ki so bile izplačane.

Ko boste te podatke še enkrat preverili vas prosim, da ocenite omenjeni del prispevka in se vprašate ali ste spoštovali vsa pravila novinarskega dela o objektivnem in nepristranskem obveščanju javnosti. Če boste ugotovili, da teh pravil niste spoštovali v celoti ali delno vas prosim za odgovor zakaj tako (poročali ste tudi o mojem delu), če pa boste ocenili, da ste svoje delo opravili korektno in pošteno, pa vas prosim, da na moje sporočilo ne odgovarjate, kajti po tem mi bo zadeva veliko bolj jasna kot mi je sedaj.

Vinko Gorenak

poslanec v Državnem zboru«.

Uganili ste. Odgovora Nuše Baranja nisem prejel. To pomeni, da ocenjuje, da je svoje novinarsko delo opravila korektno, objektivno in pošteno. Nič ji ne zamerim. Njeno pohabljanje možganov gledalcev razumem in sprejemam v kontekstu, da se je enak »zločin« zgodil nad njo in njenimi možgani na FDV – nekdanji FSPN. Poklanjam pa ji »piškotek«, ki ga je »spekel« Blaž Vodopivec.

8 komentarjev

 1. Spostovani gd.dr. Vinko Gorenak, to kar dela vecina “novinarskih prostitutov” pri RTVSLO-“javni hisi/kurb.haus”, je znano vsakemu postenemu cloveku, da jih je sama laz in pokvarjenost na kubik so ljudje brez vsakih cloveskih vrednot.
  Obcudujem vas, da zdrzite in prenasate to ga..d, k sreci Sem dalec proc, toda smrdijo dalec na okrog ti t.i. placanci-neposteni, nedemokraticni in neeticni novinarski prostituti!
  Hvala za vas trud!
  Pazite si zdravje, jaz sem zbolela zaradi teh slo-levicarskih nepostenih-nemoralnih in neeticnih dvonozcev.
  Bog mi pomagaj, da pozabim to pokvarjenost, ki jo morate posteni slo-drzavljani prenasat.
  Vsaka cast SDS in njenem vodstvu oz. poslancem, vi ste se upanje za boljso Slovenijo.
  Lep pozdrav
  Fani

 2. Bog dej, g.Gorenak!

  Ne znam drugače in vstopam tukaj z resnim vprašanjem:

  RTV HANZI zavrnitev Reporterjevega oglasa.
  RDEČI ALARM!
  Ali boste zagnali bobne Demokracije ali ne?
  Prosim!
  Hvala.

 3. Podobno, kot gospa, ki jo omenjate, počne tudi revija Mladina. Imam dobrega prijatelja, ki me je med pogovorom podučil o islamu, katerega je novinar Mladine podrobno preštidiral in sedaj spoznanja prenaša na bralce. Vsaki dan se vprašam, kaj za vra..Moeden…. so tako zanimivi in priljubljeni islamski migranti. Kakšne piškotke oni nosijo seboj in delijo našim levičarjem. Mogoče veste vi, gospod Gorenak ?.

 4. Kdo in kdaj bo odgovarjal za napis na transparentu SMRT JANSIZMU!? Torej smrt tudi vam, meni, vsem postenim ljudem. Presstitucija mainstream medijev je dalec najbolj indoktrinirana. Ne imeti lastne pameti, oz. je ne smeti uporabljati, je najhuje, kar se ti lahko zgodi. Biti vecen hlapec, uf, NE!!

 5. Naklonjenost do migrantov je del širših družbenih procesov, ki so se začeli na začetku 20. stoletja s Boasovo sociologijo (teorija relativnosti kultur, vsi smo enaki, determinira nas okolje, v “beli” sredini bodo druge kulture enako inovativne), Frankfurtsko šolo (Adorno s slavno knjigo Avtoritarna osebnost, teorija, da imamo vsi v sebi fašistični potencial zaradi lojalnosti do družine, vere, naroda, države), psihoanalizo (’nuff said) in Boljševizmom. Jedro teh idej s kasnejšim skupnim imenom kritična teorija oz. kulturni marksizem, je evropska in ameriška levica povsem ponotranjila in so še danes dominanten miselni vzorec akademskih krogov. Drugačna mnenja niso legitimna, temveč patološka, zato soočenje argumentov sploh ni potrebno, največji zagovorniki strpnosti so bili pa itak vedno nestrpni do drugačnih mnenj, primer npr. nedavni nasilni protesti proti Milu Yiannopoulosu na Berkekleyu. V 1960-ih so bile te ideje intelektualna podstat za radikalne spremembe priseljenskih politik v ZDA in Veliki Britaniji in če je bilo sredi 1960-ih belcev v ZDA še 90%, so zdaj v ameriških osnovnih šolah že manjšina, v dobrem desetletju pa bodo belci tudi sicer manjšina. Trumpova zmaga je delno tudi refleks Američanov do tega, da so deli mest, ki jih dojemajo kot svoja, zanje postali nevarni in v njih niso dobrodošli. Tudi evropska priseljenska politika temelji na istih premisah in predvsem v medijskem poročanju opažamo vse elemente kulturnega marksizma, od uvajanja novoreka, razglašanja drugače mislečih za duševne bolnike, ksenofobe in islamofobe z iracionalnim strahom do tujcev in muslimanov.

  Dejstvo je, da ne glede na morebitno demograsko ogroženost, masovno nenadzorovano priseljevanje v skupnosti ustvarja delitve in močne čustvene reakcije. To ni nikoli dobro in že zato je povsem razumljivo, da skupnost najprej gleda na svoje interese. Za vojne in revščino na Bližnjem Vzhodu in v Afriki ne more biti odgovorna sedanja generacija. Tudi če bi teza o zgodovinski odgovornosti bele rase za kolonialno preteklost držala, da morajo sinovi plačevati za grehe svojih očetov, je koncept Stare Zaveze, v naši kulturi tega ni.

 6. Pozdravljeni!
  Pa imamo ponovno (sicer kar naprej) novoPRESSTITUTKO N.Baranjo . Poleg tovatišic CARLOVE in PAŠKOVE ima tudi BARANJEVA IQ 18 (se kolegom in kolegicam komentatorjem opravičujem če sem dal prevelik IQ )!!!! TAKIM BABAM SAM ENO BRCO VRIT PA NA BORZO DELA ALI PA V RUDNIK DELAT!!!!!!!!
  Sicer pa že v vrtcu vedo otroci ,da je FDV valilnica PRIMITIVIZMA !!!!

 7. G. Gorenak!
  V našem kraju visi na nekem spomeniku kvazi BORCU okupatorska zastava z rdečo zvezdo zelo prizadane čustva in vznemiri. Katero številko pokličem 113 ali (še ena Št. je pa sem pozabil) !
  L.P.Dušan!

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!