Gospod dr. Milan Brglez, če ste veren kristjan, čim prej obiščite duhovnika!

Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez ne vem ali ste vi kristjan in ali ste veren ali ne. Vsaj za državne praznike vem, da hodite v ljubljansko stolnico, toda kljub temu ne vem ali to počnete iz protokolarnih ali verskih razlogov?  Zakaj vas to sprašujem? Boste lahko prebrali v nadaljevanju.

Dne 14. 05. 2016 je Večer objavil vaše pismo z naslovom »Interese se ščiti s pogajanji in ne z izsiljevanjem«. V njem govorite o zakonu, ki je prinesel številne težave tako imenovanim delavcem migrantom (delavci, ki delajo v Avstriji in živijo pri nas in po plačilu njihovih davkov, ki so nižji od naših, pri nas plačajo še razliko v dohodnini),  pravite takole: »A kar se pogosto pozablja, je, da je bil  zakon, ki je delavce migrante prizadel, sprejet leta 2006, v času vlade Janeza Janše«. Nekje proti koncu pisma pa pravite takole: »Zato jih, (delavce migrante (op. avtorja) kot že večkrat, pozivam, da sedejo za pogajalsko mizo in zaščitijo svoje interese. Ne tako, da blokirajo svojo in našo državo, ampak tako, da izpogajajo spremembe zakona o dohodnini, vključno s temi določbami, ki jim sami najbolj oporekajo. In naj pri tem ne pozabijo, kdaj je bil ta zakon sprejet. Leta 2006. Takrat pa je vlado Republike Slovenije vodil gospod Janez Janša, predsednik državnega zbora pa je bil gospod France Cukjati«.

Ja krasno gospod predsednik dr. Milan Brglez.  To je vaša zgodba. Zgodba za zavajanje. To je laž. Mene so že na osnovni šoli v Zrečah, ki ste jo obiskoval tudi vi, učili, da lagati ni lepo, nekaj metrov stran v župnišču, pa so me, kot otroka naučili, da je lagati greh, zaradi katerega moraš k spovedi. Verjamem, da so tudi vas na isti šoli učili, da lagati ni lepo, ne vem pa, če ste hodil v župnišče k verouku, kjer bi vam povedali, da je laž greh.

Pa poglejva resnici v oči. Zakon o katerem govorite je bil na Vladi RS sprejet 16. 12. 2003, v Državnem zboru pa na 35. seji Državnega zbora 23. 03. 2004.  Zakon je v 5. členu prinesel vse težave delavcev migrantov, v 153. členu pa je določil, da se začne uporabljati 01. 01. 2005, prve dohodninske odločbe pa so delavci migranti dobili v letu 2006. To je torej resnica gospod predsednik dr. Milan Brglez. Na dan sprejetja tega zakona je Janez Janša lahko upal, da bo predsednik Vlade RS, Francetu Cukjatiju pa se še niti sanjalo ni, da bo poslanec Državnega zbora, kaj šele njegov predsednik. Gospod predsednik dr. Milan Brglez, zakaj lažete? V času sprejetja omenjenega zakona je bil predsednik Vlade RS Tone Rop, finančni minister pa, ne boste verjeli, isti kot danes, Dušan Mramor.

Gospod predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, če ste veren kristjan, vam predlagam, da obiščete najbližjega duhovnika, ali morda tistega v vašem rodnem kraju Zrečah, tam bo manj opazno, kot v Logatcu kjer živite,  lahko pa tudi zasebno obiščete nadškofa in metropolita Stanislava Zoreta in se izpoveste zaradi greha, ki ste ga zagrešil. Če pa maše v ljubljanski stolnici obiskujete iz protokolarnih in ne verskih razlogov, pa vas pozivam, da se za laži opravičite bralcem Večera in vsem nam.

17 komentarjev

 1. Bravo, dr.Gorenak!
  Tako jih je treba razkrivati, laznivce!
  Res neverjetno, s kaksno lahkoto lazejo, potvarjajo resnico in ignorirajo ne le dejstva in dokumente, ampak tudi Zakone in kot vemo, celo Ustavo!

  Upam, da mu boste postavili tudi poslansko, oz.proceduralno vprasanje, zakaj se je namrec zlagal (ceprav je odgovor na dlani: hotel je se enkrat vec ocrniti vlado Janeza Janse) in zakaj ni preveril dokumentacijo preden je podal svojo laznivo izjavo.

  Ja, laz je vsekakor najvecji razpoznavni znak SMC.
  Cestitam se enkrat, ker ste jih razkrili!
  (Pricakovan spin presstitucije pa bo sel v obtozevanje Janseve vlade, ces, zakaj pa ni spremenila ta zakon)

 2. Ha-ha-ha pa ta spaček se zlaže,ko odpre gofljo.Ni za verjet.Hvala g.Gorenak za razjasnitev.Le kako se lahko gleda v ogledalo vsako jutro.Morda se pa ne umiva..,

 3. Mene so moji starsi in sosedje v zgodnji mladosti poducili s tem reklom : lazes, krades v pekel padez.Laz je tudi eden od poglavitnih grehov, in kdor to pocne, se mora, tako tudi vi svetujete, izpovedatu pri duhovniku, pokesat in opraviti pokoro. Torej, gospod Brglez, brz v najblizjo cerkev in prosite duhonika, da se mu izpoveste, izpovejte svoje kesanje in opravite nalozeno pokoro, sele potem boste lahko verodostojno naprej opravljali zaupano poslanstvo. V koliko pa grehov ne cutite in priznavate, pa niste zaupanja vredni in cimprej prepustite delovno mesto in naj ga zasede nekdo, ki nebo lagal in …..!

 4. Dobro jutro vprasate se, zakaj laze? Odgovorov je vec, resnica ena sama: ker Brglez drugace ne zna, je pac Brglez. To, kar se nam zdi amoralno in abotno, je zanj normalno in moralno. Naslovnica Demokracije ga pokaze v pravi luci.4

 5. Spoštovani dr.Gorenak,
  Čestitam vam za odličen nastop na Komisiji za peticije ter človekove pravice in enake možnosti.

  Upam, da ga boste lahko ponovili na seji Državnega zbora, da bo magnetogram čimprej dostopen javnosti!
  Magnetogrami Komisije za peticije so namreč objavljeni z veliko zamudo. Tudi to je način, da se zakrije delo opozicije!

 6. Ta dr.Brglez je en velik cinik. Že sama njegova pojava ga izdaja. Ko pa začne klatit neumnosti pa sploh, ne da bi govoril. Le kako ga prenašajo njegovi učenci. Jaz ga enostavno ne morem poslušati negledati.
  Kreatura v človeški podobi.

 7. Komunisti nimajo nobene vere, zato je tudi njihov pragmatizem povsem brez omejitev. Ker so produkt čistega zla, pomeni vera zanje lahko izključno le sovražnika ali pa orodje.
  V opisanem primeru je ta orodje, zato bo tu duhovnik brez moči.

 8. Milan Brglez zagotovo ni veren kristjan!?
  Vemo, da je bila LAŽ, PREVARA POGOJ, DA SO SMC-jevci sploh lahko PRIŠLI NA OBLAST. In tako tudi vladajo – z “lažjo in prevaro”.
  Laž in prevara, ni “neka pomota” za katero bi se lahko spovedal, opravičil….”Laž in prevara” ljudi Cerarjevega, Brglezovega kova – JE neko “bolezensko” STANJE – Verjameš, da ti je dovoljeno tudi tisto, kar drugim ni.
  Brglez ima “sprane možgane”. Nenehno je treba ponavljati, ga javno (kot javno osebo) opozarjati kaj je prav in kaj ne – S ciljem, da se ga čim prej znebimo, REŠIMO, da ga odnese “glas ljudstva” če že ne “sodni pregon”.

 9. Ko sem pisal o lobotomiji, ki jo je izvajal komunistični izobraževalni sistem, sem imel v mislih ravno primer poslanca, ki govori ob 13:27 uri in že v naprej napoveduje, da bo on podprl Brgleza tudi v primeru, če Ustavno sodišče presodi, da je Brglez ravnal nezakonito.

  To je ta rdeča zvezda, ki je bila vgrajena v možgane generacijam in generacijam.
  Ne vem, kdo je ta poslanec, po videzu sodeč nima veliko več kot 40 let.

 10. To je bil poslanec SMC, Igor Zorčič, letnik 1978, diplomirani pravnik.
  Toliko bolj simptomatično in še dodatno potrjuje mojo tezo o perfektno izvedeni lobotomiji.
  In kot diplomirani pravnik še tega ne ve, da je bil Zakon o referendumu spremenjen.

 11. A bomo, nekega lepega deževnega dne, lepo v miru, sestavili listo slovenskih lažnivcev “Par excellence”
  in začeli podeljevati medaljo nečasti “NE LAŽI” z izdelanim podpisom Mojzesa (ali podobno) :
  Nekaj jih že imamo, recimo, Pucko(volivci), Ropov Toni(Piranski zaliv), Karba(Patria), vsi akterji afere Patria od Kosa navzdol, itd., Cvikl(patria), itd, itd.

  Ja, čestitka, g.Dr.Gorenak! Če starejši ste, boljši ste. Kot najboljši Teran iz solničnih Brd!
  Moram pa reči, da sem večkrat zapisal, da naj prečastiti,g.nadškof Zore vrže tega fašista iz Stolnice, če še kdaj pride kvarit eter in atmosfero s svojo boljševiško zlobo in zvitostjo- zdaj še z odkrito brezkompromisno lažnjivostjo , oziroma, ga naj njegovi pisarji sploh ne vabijo več v Božji hram, ker gsa tam mirno več ne bomo gledali in bomo pred stolno cerkvijo naredili naslednjič glasen protest!

 12. “In prav za to, za šolsko zlorabo pravice, gre pri najnovejšem slovenskem izumu vlaganja neomejenega števila zahtev za razpis naknadnega referenduma, da bi dosegli neke druge cilje, ki nimajo prav nič opraviti s konkretnim zakonodajnim postopkom, v katerem se vlaga referendumski veto. Take zahteve, ne samo da sme, ampak jih mora, predsednik Državnega zbora zavreči zaradi očitne zlorabe pravice do referenduma. Če ravna drugače, sam krši Ustavo, ki mu v 2. členu v povezavi s 3. odstavkom 15. člena, kot že rečeno, nalaga preprečiti zlorabo pravic.”
  dr. Matej Avbelj
  http://www.iusinfo.si/DnevneVsebine/Kolumna.aspx?id=168597

 13. Brglez deluje kot eden tistih ki bi za partijo napravil vse isto kot tisti mladi fantje ki so po vojni leta 45 pobijali rojake v imenu partije.

 14. Ja DD zakaj pa vi nimate imena in priimka in dosegljivega maila. Hudo. Pred kom pa se skrivate? Če imate svoje mnenje imejte še ime in priimek.

  dr. Vinko Gorenak

 15. Link, ki ga navaja tovariš DD, in ki predstavlja mnenje g. Avblja, sem prebral že ob njegovi objavi (4. 5. 2016). Moram reči, da sem imel pred tem zapisom, o tem gospodu pravniku veliko boljše mnenje. Še zlasti me je zmotil njegov naslednji navedek :

  Eno takih splošnih ustavnih načel je tudi načelo prepovedi zlorabe pravice. Če se omejimo le na slovenski ustavni sistem, čeprav bi ga lahko prepoznali tudi kot načelo običajnega mednarodnega prava, je to načelo zapisano v 2. členu Ustavev povezavi z njenim 3. odstavkom 15. člena. Črkobralci ga tam seveda ne boste našli, kar pa še ne pomeni, da ne obstaja. Tako kot v 1. členu Ustave ne boste našli človekovega dostojanstva, pa vendar demokracija, ki ne spoštuje človekovega dostojanstva, ni demokracija. Tako kot svojih pravic v pravni državi ni mogoče uresničevati v nasprotju z namenom, s katerimi so te dane ali celo z izključnim namenom škodovati drugemu.

  še posebej pa stavek v tem navedku »Črkobralci ga tam seveda ne boste našli, kar pa še ne pomeni, da ne obstaja«, s čemer je g. Avbelj postavil pravno domišljijo nad zapisano vsebino Ustave RS ter Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (ZRLI), poglavje 2.Zakonodajni referendum, ki v 21. členu pravi :

  Če državni zbor meni, da bi z odložitvijo uveljavitve zakona ali zaradi zavrnitve zakona lahko nastale protiustavne posledice, v roku iz 22. člena tega zakona zahteva, naj o tem odloči ustavno sodišče.
  Zahtevo iz prejšnjega odstavka lahko državni zbor vloži že v času zbiranja podpisov v podporo referendumski zahtevi.
  Ustavno sodišče odloči o zahtevi iz prvega odstavka tega člena v tridesetih dneh.
  Zahteva iz prvega odstavka tega člena zadrži zbiranje podpisov in potek roka za njihovo zbiranje. Zbiranje podpisov se v primeru odločitve ustavnega sodišča, s katero je zahtevo državnega zbora zavrnilo, nadaljuje naslednji dan po objavi odločbe ustavnega sodišča v Uradnem listu Republike Slovenije.

  21. člen torej nedvoumno razloži, da mora dvom izraziti Državni zbor in ne le njegov predsednik, o sami razrešitvi dvoma pa lahko odloča le ustavno sodišče in nihče drug.
  Brglez je očitno kršil zakon, zato bi moral biti takoj ovaden. Take kršitve so značilnost enopartijskega sistema, ki si je jemal pravico postavljanja nad zakonom in ustavo. Nad njim je bilo vedno samo modro nebo. Tega se dobro zaveda tudi tov. DD, od koder tudi razlog za skrivanje identitete.

Komentiranje je onemogočeno, glej pravila spletne strani!